Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Workshop Botanisch aquarelleren

Maak kennis met botanisch aquarelleren!

Heb jij passie voor de natuur en vind je het leuk om te tekenen? Dan is de workshop Botanisch aquarelleren echt een aanrader! Tijdens deze inspirerende dag geeft botanisch kunstenaar Marloes Vreeburg jou een interessante introductie op het vak botanisch tekenen en mag je direct aan de slag met het schetsen en uitwerken van de Paphiopedilum  orchidee of een vlinder in aquarel.

Schetsen en ontwerpen

In 't Stekkasje neemt Marloes Vreeburg jou in sneltreinvaart mee door het gehele tekentraject, van het bestuderen en verkennen van het onderwerp door middel van kleine schetsen tot het overbrengen en uitwerken van de orchidee of vlinder op aquarelpapier in een klein ontwerp. Na de workshop heb je praktische tips en handvaten gekregen om ook thuis aan de slag te gaan en kun je beoordelen of je jezelf verder wilt ontwikkelen in het vak. Heb je al enige ervaring? Dan kom je door deze dag weer wat verder met het tekenen. De groep is nooit groter dan tien personen, waardoor er altijd voldoende tijd is voor individuele begeleiding.

Botanisch kunstenaar Marloes Vreeburg

Na afronding van haar studies Tuin- en Landschapsinrichting (1998) en Biologie (2003), en een korte periode als Junior Docent aan de Universiteit van Utrecht, kwam Marloes Vreeburg terecht in Edinburgh en kon in the Royal Botanical Gardens of Edinburgh gedurende het gehele jaar genieten van de cursussen Botanical art die aldaar werden verzorgd. In 2007 keerde ze terug naar Nederland en, inmiddels verknocht aan het schilderen van bloemen en planten, werd Marloes lid van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Haar enthousiasme voor planten en de gedetailleerde manier van werken probeert ze sinds een aantal jaar over te brengen op haar cursisten. Kijk voor meer info op www.ateliervreeburg.nl.

Data workshop

Za. 10 februari 2024 - Orchideeën
Za. 6 april 2024 - Vlinders
Za. 2 november 2024 - Paphiopedilum

Programma Workshop Botanisch aquarelleren

10.00 uur - Verzamelen in 't Stekkasje
10.15 uur - Theoretische uitleg (incl. eenmaal koffie/thee)
10.30 uur - Onderwerp verkennen met schetsen
12.30 uur - Verzorgde lunch in het restaurant
13.00 uur - Hervatting workshop
16.00 uur - Bekijken en bespreken van het werk (één consumptie)
16.30 uur - Einde workshop

Alle deelnemers ontvangen een dagentreebewijs, waarmee het mogelijk is om het tropische park van 9:30 tot 18:00 uur te bezoeken.

Kosten workshop

Pijs: € 75,- (incl. gebruik materiaal)

Inclusief:
* Entree Orchideeën Hoeve
* Workshop
* Gebruik van teken- en schildermaterialen
* Eenmaal koffie/thee
* Lunch
* Consumptie

Indien je in het bezit bent van een geldige jaarkaart van de Orchideeën Hoeve, dan kost de workshop € 58,95

Reserveren

Vooraf reserveren is voor deze workshop noodzakelijk. Geef je op bij onze receptie via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875 (vol is vol).

De workshop vindt alleen plaats bij een minimale deelname van vijf personen. Maximaal kunnen er acht personen meedoen aan de workshop. Indien de workshop niet doorgaat word je hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Na het volbrengen van de workshop is restitutie niet meer mogelijk.

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer