Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je bezoek aan de Orchideeën Hoeve? Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen en de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Het park

Honden zijn van harte welkom in de Orchideeën Hoeve, mits je de hond van tevoren goed uitlaat bij het parkeerterrein en in ons park aangelijnd houdt. In de volière van de Lorituin zijn honden niet toegestaan. Er is een speciale route buiten de volière om. Ook in ons restaurant is jouw hond van harte welkom. In verband met hygiëneregels verzoeken wij jou echter vriendelijk om niet met de hond door het zelfbedieningsbuffet te lopen.

Ja, de Orchideeën Hoeve is geheel overdekt. Het park, het restaurant en de winkel bevinden zich onder één dak. Wat de weersomstandigheden ook zijn, bij ons is het dus altijd goed vertoeven!

Ja, de Orchideeën Hoeve beschikt over gratis wifi. Het wifiwachtwoord kun je aanvragen bij de receptie.

In de centrale hal en de 'Zwevende' Bloementuin is een ruimte ingericht voor babyverzorging. De ruimte in de hal kan ook gebruikt worden om te kolven of voeden. Hiervoor moet je je wel even melden bij de receptie.

Bij de ingang van het park ontvang je bij de kassa een gratis plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond hier alvast online.

Nee, in ons gehele park geldt een rookverbod. Ons park beschikt niet over een rookruimte. Je kunt voor de ingang van de Orchideeën Hoeve overdekt roken.

WinterDroom

Tijdens WinterDroom – van 8 t/m 31 december 2023 – is de Orchideeën Hoeve omgetoverd in een magische winterwereld vol twinkelende lampjes, sfeervolle versieringen en gezellige livemuziek. Daarnaast shop je tijdens WinterDroom de leukste decembercadeaus op onze Winterfair.  

Tip! Wil je optimaal genieten van de betoverende sfeer in het park? Plan dan je bezoek in de middag en doe zodra de schemer valt nog een extra rondje door het park!

De kaarsjesavonden vinden dit jaar plaats op vr. 8 t/m zo. 10, di. 12 t/m zo. 17, vr. 22, za. 23 en wo. 27 t/m za. 30 december 2023. Op deze avonden steken onze kerstelfjes om 16:30 uur de kaarsen aan en zijn wij geopend tot 21:30 uur. De kaarsjesavonden zijn alleen te bezoeken met een combi- of kaarsjesavondticket. Voor dagtickets is de entree geopend tot 15:30 uur. 

De kaarsjesavonden zijn de vijftien speciale avondopeningen van WinterDroom. Op vr. 8 t/m zo. 10, di. 12 t/m zo. 17, vr. 22, za. 23 en wo. 27 t/m za. 30 december 2023 steken onze kerstelfjes om 16:30 uur duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aan en is het park geopend tot 21:30 uur.

Met een dagticket kun je het park alleen overdag bezoeken en is een kaarsjesavondbezoek niet mogelijk. Op 8 t/m 10, 12 t/m 17, 22, 23 en 27 t/m 30 december sluit de toegangspoort voor dagtickets om 15:30 uur i.v.m. de kaarsjesavond. 

Met een combiticket kun je het park zowel overdag als tijdens de kaarsjesavond bezoeken.

Met een kaarsjesavondticket kun je het park alleen ’s avonds bezoeken. Alleen met een combi- of avondticket kun je dus de kaarsjesavond bezoeken en mag je tot 21:30 uur in het park verblijven.

Met een combiticket kun je het park zowel overdag als ’s avonds bezoeken. Een combiticket is alleen verkrijgbaar bij de middagstarttijden van 14:00 tot 16:00 uur. 

Een jaarkaart biedt geen gratis toegang tot de kaarsjesavonden (8 t/m 10, 12 t/m 17, 22, 23 en 27 t/m 30 december, vanaf 16:30 uur). Als jaarkaarthouder kun je voor deze speciale avondopeningen tickets met jaarkaarthouderkorting bestellen.

Een dagbezoek voor jaarkaarthouders is gratis en reserveren hiervoor is niet nodig. Let op! Op kaarsjesavonddagen (8 t/m 10, 12 t/m 17, 22, 23 en 27 t/m 30 december) sluit de toegangspoort om 15:30 uur.  

Wil je het park zowel ’s middags als ’s avonds bezoeken? Kies dan voor het combiticket, verkrijgbaar in de tijdsloten van 14:00 tot 16:00 uur. Met een combi- of avondticket kun je het park tot 21:30 uur bezoeken.

 

 

In ons park kun je op drie verschillende locaties voor elk moment van de dag iets lekkers bestellen. Klik hier voor meer informatie. Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Dit jaar kun je van 8 t/m 23 december op een locatie midden in ons junglepark de Winterfair bezoeken. Een bezoek aan de Winterfair kan alleen in combinatie met een bezoek aan het park. Een geldig entreebewijs is hiervoor noodzakelijk.

Eten & drinken

In ons park kun je op drie verschillende locaties voor elk moment van de dag iets lekkers bestellen. Klik hier voor meer informatie. Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de gehele Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Ja, wij serveren meerdere glutenvrije gerechten. Vraag naar de glutenvrije menukaart in één van onze eetgelegenheden.

Bistro ‘De Sakura’ is elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het Junglerestaurant is geopend van 09:30 tot 18:00 uur. Let op! De warme keuken sluit om 17:30 uur. Voor groepen vanaf twintig personen zijn aangepaste openingstijden in overleg.

Het Junglerestaurant in de centrale hal is gratis toegankelijk. Het horecapunt in de ‘Zwevende’ Bloementuin is alleen te bezoeken met een geldig entreebewijs

Winkel

Ja, onze winkel is zeven dagen per week geopend en kun je gratis bezoeken. 

Het is mogelijk om bij de Orchideeën Hoeve bloemwerk op maat te bestellen zoals bruidswerk en rouwwerk. Onze bloembindster bespreekt graag jouw wensen. Hiervoor kun je rechtstreeks contact opnemen met onze winkel via tel: 0527 - 202 875.

Tickets

Nee, e-tickets hoeven niet geprint te worden. E-tickets kunnen ook op een smartphone/tablet gescand worden. De streepjescode moet duidelijk zichtbaar zijn voor de kassamedewerker om het ticket te kunnen scannen.

Wij beperken het aantal bezoekers per dag/starttijd. Daarom adviseren wij om jouw bezoek vooraf te reserveren om te voorkomen dat jouw gewenste bezoekdatum/starttijd uitverkocht is. Tickets kun je eenvoudig online bestellen of telefonisch reserveren via tel: 0527-202875. 

Tickets kopen

Kinderen tot en met twee jaar hebben gratis toegang tot de Orchideeën Hoeve. Bekijk onze entreeprijzenpagina voor de actuele entreeprijzen.

Ja, bij de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om de betaling te voldoen met de nieuwe VVV Cadeaukaart en de VVV Cadeaubon. De cadeaukaarten zijn te besteden in ons restaurant, de winkel en bij de entree van het park.

Bij het reserveren van jouw bezoek aan de Orchideeën Hoeve dien je een starttijd te kiezen. Op dit tijdstip mag jij de route door ons park starten. Wij beperken het aantal bezoekers per starttijd. Zo kunnen wij het bezoek goed reguleren en kun jij genieten van een heerlijk en ontspannen dagje uit. Er geldt geen limiet voor jouw bezoekduur. Je mag tot sluitingstijd* in het park verblijven. 

*Op kaarsjesavonddagen in december gelden er andere eindtijden. Dit wordt duidelijk op je ticket aangegeven. 

Abonnement (jaarkaart)

Abonnementen kun je eenvoudig online bestellen of bij onze receptiebalie aanschaffen.

Bestel hier jouw abonnement online

Een abonnement is één jaar geldig vanaf het eerste bezoek. De geldigheid activeren wij bij de ingang van het park. Voorbeeld: je koopt een abonnement op 5 juni 2023. Je bezoekt het park op 30 juni 2023 voor het eerst. Je abonnement is dan geldig t/m 30 juni 2024.

Controleer hier de geldigheid van jouw pas.

De abonnementen van de Orchideeën Hoeve zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Op elk pasje staat een foto van de abonnementhouder.

Jaarkaarthouders kunnen zonder reservering het junglepark bezoeken*. Bij de entree van het park wordt de jaarkaart gescand. Wil je iemand meenemen zonder jaarkaart? Reserveer dan via onze website een bezoekmoment voor jouw gast(en).

*Een jaarkaart biedt geen gratis toegang tot de kaarsjesavonden. Jaarkaarthouders kunnen voor deze speciale avondopeningen tickets met jaarkaarthouderkorting bestellen.

De geldigheid van jouw abonnement wordt geactiveerd bij het eerste bezoek. Daarom staat er op jouw pas geen geldigheidsdatum. Controleer hier de geldigheid.

Ja. Een abonnement biedt geen gratis toegang tot de kaarsjesavonden. Voor deze speciale avondopeningen kunnen abonnementhouders tickets met korting kopen. Bekijk hier meer informatie over de kaarsjesavonden.

Bij de receptie kun je je abonnement eenvoudig verlengen. Dit kun je het beste doen bij het eerstvolgende bezoek, zodat je optimaal kunt profiteren van je jaar geldigheid.

Groepen

Ja, wij maken van jouw groepsuitje graag een werelds avontuur! Vooraf reserveren voor groepen vanaf 10 personen is noodzakelijk. Bekijk onze groepsarrangementen (vanaf tien personen) of vraag hier onze groepsbrochure gratis aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een op maat gemaakt arrangement te bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via 0527 – 20 28 75. Het is noodzakelijk om groepsarrangementen vooraf te reserveren.

Het is noodzakelijk om een groepsbezoek vanaf 10 volwassenen, een kinderfeestje en schoolreisje vooraf te reserveren. Voor meer informatie en reserveren kun je contact opnemen met onze receptie via 0527-202875, groepen@orchideeenhoeve.nl of ons handige aanvraagformulier voor groepen invullen.

Vul aanvraagformulier in 

Let op: groepsticket en -arrangementen dienen in één keer afgerekend te worden.

Voor groepen vanaf 10 volwassenen hanteren wij speciale groepstarieven. De korting is afhankelijk van het aantal personen. Bekijk hier de actuele prijzen.

Mindervaliden

Ook als je bent aangewezen op een rolstoel, scootmobiel of rollator zijn er volop mogelijkheden om de Orchideeën Hoeve te ontdekken. De hoofdroute door ons park, aangegeven op onze plattegrond, is geheel rolstoeltoegankelijk en drempelloos. Houd er als begeleider rekening mee dat er in enkele paden avontuurlijke elementen zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan klinkerpaden en heuvels. Ons park beschikt over invalidentoiletten en er zijn meerdere parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers.

De Orchideeën Hoeve beschikt over een beperkt aantal rolstoelen die kosteloos door onze mindervalide bezoekers kunnen worden gebruikt. Je kunt voorafgaand aan het bezoek een rolstoel reserveren via 0527 – 20 28 75 of info@orchideeenhoeve.nl.

Voor groepen vanaf 10 personen hanteert de Orchideeën Hoeve speciale tarieven voor (rolstoel)begeleiders. Vraag de prijzen aan via onze receptie via tel: 0527-202875 of info@orchideeenhoeve.nl.

Parkeren & openbaar vervoer

De Orchideeën Hoeve beschikt over een eigen parkeerterrein. Parkeren op ons terrein is gratis.

Het dichtstbijzijnde treinstation is station Steenwijk. Vanuit daar kun je buslijn 76 richting Marknesse nemen en voor de Orchideeën Hoeve uitstappen. In het weekend is de Orchideeën Hoeve niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Bekijk jouw openbaar reisadvies op maat op onze routeplanner of neem telefonisch contact op met 0900 – 9292 (€ 0,70 p/m).

Rechts van de ingang bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wij hebben geen oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Fotografie

Natuurlijk mag je in de Orchideeën Hoeve hobbymatig fotograferen. In de Orchideeën Hoeve is het toegestaan om foto- en filmopnames te maken voor privégebruik, zolang je andere gasten, dieren of personeel niet hindert. Het opnemen van videoclips en professionele fotoshoots zijn niet toegestaan in de Orchideeën Hoeve. Wil je opnames maken voor een TV-programma, vlog of een artikel ter promotie van ons park? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875.

Ook als jullie niet trouwen in de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om bij ons trouwfoto's te maken. Hiervoor dien je vooraf een reservering te maken via onze receptie: 0527-202875.

In verband met evenutele drukte kan de trouwfotorapportage niet plaatsvinden op elk gewenst tijdstip. In schoolvakanties en op weekend- en feestdagen kun je kiezen voor een starttijd tussen 09:30 en 10:00 uur of na 15:00 uur. Op doordeweekse dagen waarop wij verwachten dat het rustig is qua bezoekers is een ander tijdstip in overleg mogelijk.

De kosten voor een trouwreportage bedragen € 71,50. Dit bedrag is inclusief entree voor het bruidspaar en de fotograaf. Voor alle overige gasten kun je apart een entreekaartje reserveren.

Overig

Heb je na het lezen van de ‘veelgestelde vragen’ een vraag die onbeantwoord is gebleven? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl, 0527 – 20 28 75 of vul het contactformulier op deze pagina in. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer