Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je bezoek aan de Orchideeën Hoeve? Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen en de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Corona-maatregelen

Wij beantwoorden graag jouw vragen. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken tussen 09:30 en 17:00 uur via telefoonnummer 0527-202875

Let op! Voor het bestellen van rouwwerk zijn wij ook in het weekend bereikbaar. Neem hiervoor telefonisch contact met Anita Maarssen via tel: 06 – 22 18 82 48 (alleen voor rouwwerk).

Als gevolg van de verlenging van de lockdown, zal het park van de Orchideeën Hoeve in ieder geval gesloten moeten blijven t/m 25 mei 2021. Wij kijken hoopvol uit naar het moment dat wij onze bezoekers weer mogen verwelkomen in ons park. Op social media houden wij je hierover graag op de hoogte en plaatsen wij regelmatig leuke foto’s en filmpjes, zodat je ook vanuit huis kan meegenieten van ons park.

Uiteraard houden wij het advies van de overheid nauwlettend in de gaten en zullen wij ons park weer openen zodra dit mogelijk is. 

Als gevolg van de verlenging van de lockdown is de Orchideeën Hoeve gesloten t/m 25 mei 2021. Ook onze winkel blijft helaas nog even gesloten. Uiteraard blijven onze deuren digitaal open staan en kun je een deel van ons assortiment bestellen in onze webshop en thuis laten bezorgen. Ook is het mogelijk om je bestelling telefonisch door te geven en af te halen in onze winkel in Luttelgeest. Zie je de gewenste producten niet in onze webshop staan of wil je iets speciaals laten maken? Wij zijn van maandag t/m vrijdag te bereiken via 0527-202875 voor al jullie vragen en bestellingen.

Let op! Voor het bestellen van rouwwerk zijn wij ook in het weekend bereikbaar. Neem hiervoor telefonisch contact met Anita Maarssen via tel: 06 – 22 18 82 48 (alleen voor rouwwerk).

Ga naar webshop

Tot onze grote spijt is er een abrupt einde gekomen aan WinterDroom. Helaas moet de Orchideeën Hoeve in navolging van de aangescherpte maatregelen van 15 december 2020 t/m 10 mei 2021 haar deuren sluiten. Alle bezoekers die een e-ticket hebben gekocht met een bezoekdatum in de sluitingsperiode zijn inmiddels geïnformeerd per e-mail. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met onze receptie via tel: 0527-202875 of info@orchideeenhoeve.nl.

Ondanks de tijdelijke sluiting van onze winkel blijft het mogelijk om bij de Orchideeën Hoeve bloemwerk op maat te bestellen zoals bruidswerk en rouwwerk. Onze bloembindster bespreekt graag jouw wensen. Hiervoor kun je rechtstreeks contact opnemen met onze winkel via: 

Maandag t/m vrijdag | tel: 0527 - 202 875
Zaterdag & zondag |  tel: 06 - 22 18 82 48 (alleen voor rouwwerk)

Wij vinden het erg vervelend dat je door de tijdelijke sluiting geen gebruik kunt maken van jouw geldige jaarkaart. Ter compensatie bieden wij jou daarom een gratis verlenging van jouw jaarkaart aan. De verlengingsperiode staat gelijk aan het aantal dagen dat wij gesloten zijn en jouw jaarkaart geldig is. Zodra bekend is wanneer de Orchideeën Hoeve haar deuren weer mag openen, ontvangt elke jaarkaarthouder een e-mail met uitleg over de verlengingsregeling en de nieuwe geldigheid van de jaarkaart.  

Alle cadeaubonnen en vrijkaarten die verlopen na 14 december 2020 worden na onze heropening met drie maanden verlengd. Zodra wij weer geopend zijn krijg je dus 12 weken extra de tijd om jouw cadeaubon of vrijkaart in te leveren. Hiervoor hoef je geen contact op te nemen. De verlenging vindt automatisch plaats. Let op: iedere bezoeker dient - na de heropening - wel een ticket op datum en starttijd te reserveren via onze website.

Het park

Honden zijn van harte welkom in de Orchideeën Hoeve, mits je de hond van tevoren goed uitlaat bij het parkeerterrein en in ons park aangelijnd houdt. In de volière van de Lorituin zijn honden niet toegestaan. Er is een speciale route buiten de volière om. Ook in ons restaurant is jouw hond van harte welkom. In verband met hygiëneregels verzoeken wij jou echter vriendelijk om niet met de hond door het zelfbedieningsbuffet te lopen.

Ja, de Orchideeën Hoeve is geheel overdekt. Het park, het restaurant en de winkel bevinden zich onder één dak. Wat de weersomstandigheden ook zijn, bij ons is het dus altijd goed vertoeven!

Ja, de Orchideeën Hoeve beschikt over gratis wifi. Het wifiwachtwoord kun je aanvragen bij de receptie.

In de centrale hal en de 'Zwevende' Bloementuin is een ruimte ingericht voor babyverzorging. De ruimte in de hal kan ook gebruikt worden om te kolven of voeden. De sleutel is verkrijgbaar bij onze receptie.

Bij de ingang van het park ontvang je bij de kassa een gratis plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond hier alvast online.

Nee, in ons gehele park geldt een rookverbod. Ons park beschikt niet over een rookruimte. Je kunt voor de ingang van de Orchideeën Hoeve overdekt roken.

Ja, de winkel en het serre-restaurant van de Orchideeën Hoeve zijn gratis toegankelijk.

Mindervaliden

Ook als je bent aangewezen op een rolstoel, scootmobiel of rollator zijn er volop mogelijkheden om de Orchideeën Hoeve te ontdekken. De hoofdroute door ons park, aangegeven op onze plattegrond, is geheel rolstoeltoegankelijk en drempelloos. Houd er als begeleider rekening mee dat er in enkele paden avontuurlijke elementen zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan klinkerpaden en heuvels. Ons park beschikt over invalidentoiletten en er zijn meerdere parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers.

De Orchideeën Hoeve beschikt over een beperkt aantal rolstoelen die kosteloos door onze mindervalide bezoekers kunnen worden gebruikt. Je kunt voorafgaand aan het bezoek een rolstoel reserveren via 0527 – 20 28 75 of info@orchideeenhoeve.nl.

Voor groepen vanaf 10 personen hanteert de Orchideeën Hoeve speciale tarieven voor (rolstoel)begeleiders. Vraag de prijzen aan via onze receptie via tel: 0527-202875 of info@orchideeenhoeve.nl.

Eten & drinken

Conform de richtlijnen van het RIVM is ons serre-restaurant vanaf 15 oktober alleen geopend als 'Take Away'. De zitgelegenheid in onze horeca is voorlopig gesloten. Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de gehele Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Parkeren & openbaar vervoer

De Orchideeën Hoeve beschikt over een eigen parkeerterrein. Parkeren op ons terrein is gratis.

Het dichtstbijzijnde treinstation is station Steenwijk. Vanuit daar kun je buslijn 76 richting Marknesse nemen en voor de Orchideeën Hoeve uitstappen. In het weekend is de Orchideeën Hoeve niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Bekijk jouw openbaar reisadvies op maat op onze routeplanner of neem telefonisch contact op met 0900 – 9292 (€ 0,70 p/m).

Rechts van de ingang bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wij hebben geen oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Tickets

Nee, e-tickets hoeven niet geprint te worden. E-tickets kunnen ook op een smartphone/tablet gescand worden. De streepjescode moet duidelijk zichtbaar zijn voor de kassamedewerker om het ticket te kunnen scannen.

Kinderen tot en met twee jaar hebben gratis toegang tot de Orchideeën Hoeve. Bekijk onze entreeprijzenpagina voor de actuele entreeprijzen.

Ja, bij de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om de betaling te voldoen met de nieuwe VVV Cadeaukaart en de VVV Cadeaubon. De cadeaukaarten zijn in ons gehele park (restaurant, winkel en toegang tuinen) te besteden.

Abonnement

Abonnementen zijn verkrijgbaar bij onze receptie. Er wordt ter plaatse een foto gemaakt door onze receptiemedewerker. Je hoeft dus geen pasfoto mee te nemen.

Een abonnement van de Orchideeën Hoeve is een jaar geldig vanaf de aanschafdatum.

De abonnementen van de Orchideeën Hoeve zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Op elk pasje staat een foto van de abonnementhouder.

Groepen

Ja, dat is mogelijk. Bekijk onze groepsarrangementen (vanaf tien personen) of vraag hier onze groepsbrochure gratis aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een op maat gemaakt arrangement te bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via 0527 – 20 28 75. Het is noodzakelijk om groepsarrangementen vooraf te reserveren.

Het is noodzakelijk om een groepsbezoek vanaf 10 volwassenen, een kinderfeestje en schoolreisje vooraf te reserveren. Voor meer informatie en reserveren kun je contact opnemen met onze receptie via 0527-202875, groepen@orchideeenhoeve.nl of ons handige aanvraagformulier voor groepen invullen.

Vul aanvraagformulier in 

Let op: groepsticket en -arrangementen dienen in één keer afgerekend te worden.

Voor groepen vanaf 10 volwassenen hanteren wij speciale groepstarieven. De korting is afhankelijk van het aantal personen. Bekijk hier de actuele prijzen.

Fotografie

Natuurlijk mag je in de Orchideeën Hoeve hobbymatig fotograferen. In de Orchideeën Hoeve is het toegestaan om foto- en filmopnames te maken voor privégebruik, zolang je andere gasten, dieren of personeel niet hindert. Het opnemen van videoclips en professionele fotoshoots zijn niet toegestaan in de Orchideeën Hoeve. Wil je opnames maken voor een TV-programma, vlog of een artikel ter promotie van ons park? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875.

Ook als jullie niet trouwen in de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om bij ons trouwfoto's te maken. In verband met onze veiligheidsmaatregelen is het voorlopig alleen mogelijk om een trouwreportage te maken tussen 09:00 en 10:00 uur en van 16:00 uur tot 18:00 uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Hiervoor kun je contact opnemen met onze receptie via tel: 0527-202875. De kosten voor een trouwreportage bedragen € 62,50. Dit bedrag is inclusief entree voor het bruidspaar en de fotograaf. Voor alle overige gasten kun je apart een entreekaartje reserveren. 

Overig

Heb je na het lezen van de ‘veelgestelde vragen’ een vraag die onbeantwoord is gebleven? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl, 0527 – 20 28 75 of vul het contactformulier op deze pagina in. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wij hopen je binnenkort weer te mogen verwelkomen! De Orchideeën Hoeve tijdelijk gesloten Lees meer