Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je bezoek aan de Orchideeën Hoeve? Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen en de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Corona-maatregelen

De 1,5 meter regel vervalt per 25 september, maar graag blijven wij jou de ruimte geven voor een veilig & aangenaam bezoek. Daarom blijft het voor elke bezoeker, dus ook jaarkaarthouders, noodzakelijk om je bezoek vooraf te reserveren op datum en starttijd. Hiermee zorgen wij voor een betere spreiding van het bezoek over de dag.

Klik hier om jouw tickets met starttijd te bestellen. Lukt het jou niet om tickets te bestellen? Neem dan contact op met onze receptie via tel: 0527-202875. Onze receptiemedewerkers helpen jou graag! Let op: tickets zijn niet meer verkrijgbaar aan de kassa.

Nee, de Orchideeën Hoeve valt onder de regels van doorstroomlocaties. Je hebt daarom geen coronatoegangsbewijs nodig om ons junglepark te bezoeken. Ook voor het afhalen van eten en drinken in de ‘Zwevende’ Bloementuin en de Pura Vida bar is dit niet nodig. Wil je het serre-restaurant bezoeken in de centrale hal? Dan is een coronatoegangsbewijs vanaf 25 september wel verplicht voor alle bezoekers vanaf 13 jaar.

Conform de regels van de Nederlandse overheid blijf je thuis als je klachten hebt zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Wij verwelkomen jou dan graag op een ander moment.

Je hebt alleen een coronatoegangsbewijs nodig indien je het serre-restaurant in de centrale hal wilt bezoeken. Dit geldt ook voor groepen die in groepsverband gebruik maken van onze horeca(arrangementen). Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar moet je ook een identiteitsbewijs kunnen tonen. Wil je eten en drinken afhalen in de ‘Zwevende’ Bloementuin of de Pura Vida-bar? Dan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.

Alleen in ons serre-restaurant is het noodzakelijk om een coronatoegangsbewijs te tonen. Via de overheid kun je een coronatoegangsbewijs aanvragen als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Bij binnenkomst in het serre-restaurant controleren wij het coronabewijs middels de CoronaCheck-app van de overheid en wordt tevens jouw legitimatiebewijs (vanaf 14 jaar) gecontroleerd. Je kunt de QR-code van het coronatoegangsbewijs zowel op papier als digitaal (mobiel/tablet) tonen. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Let op: voor een bezoek aan het junglepark, de winkel en het afhalen van eten en drinken in de 'Zwevende' Bloementuin hoef je geen coronatoegangsbewijs te tonen. 

Vanaf zaterdag 26 juni is het dragen van een mondkapje in de Orchideeën Hoeve niet meer verplicht.

Heb je een vrijkaart of cadeaubon waarvan de geldigheid verloopt tussen 15 december 2020 en 29 september 2021? Dan verlengen wij jouw bon automatisch. Je kunt jouw cadeaubon of vrijkaart in leveren t/m 30 september 2021. Hiervoor hoef je geen contact op te nemen. De verlenging vindt automatisch plaats. Let op: iedere bezoeker dient wel een ticket op datum en starttijd te reserveren via onze website.

Het park

Honden zijn van harte welkom in de Orchideeën Hoeve, mits je de hond van tevoren goed uitlaat bij het parkeerterrein en in ons park aangelijnd houdt. In de volière van de Lorituin zijn honden niet toegestaan. Er is een speciale route buiten de volière om. Ook in ons restaurant is jouw hond van harte welkom. In verband met hygiëneregels verzoeken wij jou echter vriendelijk om niet met de hond door het zelfbedieningsbuffet te lopen.

Ja, de Orchideeën Hoeve is geheel overdekt. Het park, het restaurant en de winkel bevinden zich onder één dak. Wat de weersomstandigheden ook zijn, bij ons is het dus altijd goed vertoeven!

Ja, de Orchideeën Hoeve beschikt over gratis wifi. Het wifiwachtwoord kun je aanvragen bij de receptie.

In de centrale hal en de 'Zwevende' Bloementuin is een ruimte ingericht voor babyverzorging. De ruimte in de hal kan ook gebruikt worden om te kolven of voeden. De sleutel is verkrijgbaar bij onze receptie.

Bij de ingang van het park ontvang je bij de kassa een gratis plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond hier alvast online.

Nee, in ons gehele park geldt een rookverbod. Ons park beschikt niet over een rookruimte. Je kunt voor de ingang van de Orchideeën Hoeve overdekt roken.

Eten & drinken

In ons park kun je op drie verschillende locaties voor elk moment van de dag iets lekkers bestellen. Klik hier voor meer informatie. Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de gehele Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Ja, wij serveren meerdere glutenvrije gerechten. Vraag naar de glutenvrije menukaart in één van onze eetgelegenheden.

Bistro ‘De Sakura’ is elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het serre-restaurant is geopend van 09:30 tot 18:00 uur. Let op! De warme keuken sluit om 17:30 uur. Voor groepen vanaf twintig personen zijn aangepaste openingstijden in overleg.

Het serre-restaurant in de centrale hal is gratis toegankelijk. Let op! Vanaf 25 september is voor deze horecalocatie een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Het horecapunt in de ‘Zwevende’ Bloementuin is alleen te bezoeken met een geldig entreebewijs. Voor het afhalen van eten en drinken bij deze locatie is een coronatoegangsbewijs niet nodig.

De zitgelegeheid in onze horeca is momenteel aangepast conform de richtlijnen van het RIVM. Het is helaas niet mogelijk om vooraf te reserveren, omdat wij zoveel mogelijk parkbezoekers de kans willen bieden om iets te kunnen eten en/of drinken. Bij de horecakassa’s wordt aangegeven hoeveel horecaplaatsen er nog vrij zijn. Zijn alle binnenplekken vergeven? Dan kun je de producten meenemen als Take Away naar ons ruime buitenterras of – als je in het bezit bent van een geldig entreebewijs - naar een zitje of bankje in het park.

Winkel

Ja, de winkel is gratis toegankelijk.

Het is mogelijk om bij de Orchideeën Hoeve bloemwerk op maat te bestellen zoals bruidswerk en rouwwerk. Onze bloembindster bespreekt graag jouw wensen. Hiervoor kun je rechtstreeks contact opnemen met onze winkel via tel: 0527 - 202 875.


Tickets

Nee, e-tickets hoeven niet geprint te worden. E-tickets kunnen ook op een smartphone/tablet gescand worden. De streepjescode moet duidelijk zichtbaar zijn voor de kassamedewerker om het ticket te kunnen scannen.

Wij laten minder bezoekers toe dan normaal. Daarom dien je je bezoek vooraf te resererven. Tickets kun je eenvoudig online bestellen of telefonisch reserveren via tel: 0527-202875. Het is niet mogelijk om tickets aan de kassa te kopen.

Tickets kopen

Kinderen tot en met twee jaar hebben gratis toegang tot de Orchideeën Hoeve. Bekijk onze entreeprijzenpagina voor de actuele entreeprijzen.

Ja, bij de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om de betaling te voldoen met de nieuwe VVV Cadeaukaart en de VVV Cadeaubon. De cadeaukaarten zijn te besteden in ons restaurant en bij de entree van het park. Momenteel is het niet mogelijk om met een VVV Cadeaukaart te betalen in de winkel. 

 

 

Bij het aanschaffen of reserveren van een bezoekdatum dien je een starttijd te reserveren. Deze starttijd geldt voor het lopen van de route door het park. Zo kunnen wij het bezoek goed reguleren en kun jij genieten van een heerlijk en ontspannen dagje uit. Er geldt geen limiet voor jouw bezoekduur. Houd je echter aan de eenrichtingsroute en volg de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Alle bezoekers die een e-ticket hebben gekocht met een bezoekdatum in de sluitingsperiode hebben op 31 mei 2021 een e-mail ontvangen. In deze e-mail leggen wij uit hoe je jouw tickets kosteloos kunt omboeken naar een nieuwe bezoekdatum. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met onze receptie via tel: 0527-202875 of info@orchideeenhoeve.nl.

Abonnement (jaarkaart)

Wij vinden het erg vervelend dat je door de tijdelijke sluiting geen gebruik kunt maken van jouw geldige jaarkaart. Daarom verlengen wij jouw jaarkaart gratis met het aantal dagen dat je pas geldig was tijdens de lockdown van 15 december 2020 t/m 4 juni 2021. De gemiste dagen gaan in vanaf de heropening op 5 juni en activeren wij voor jou op een nieuwe pas.

Alle jaarkaarthouders die recht hebben op compensatie hebben op maandag 31 mei 2021 een e-mail ontvangen met uitleg over de verlengingsregeling en de mogelijkheid om een nieuwe pas aan te vragen. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met onze receptie via tel: 0527-202875.

Abonnementen kun je eenvoudig online bestellen of bij onze receptiebalie aanschaffen.

Bestel hier jouw abonnement online

Een abonnement is één jaar geldig vanaf het eerste bezoek. De geldigheid activeren wij bij de ingang van het park. Voorbeeld: je koopt een abonnement op 5 juni 2021. Je kiest ervoor om de pas per post te ontvangen. Je bezoekt het park op 30 juni 2021 voor het eerst. Je abonnement is dan geldig t/m 30 juni 2022.

Controleer hier de geldigheid van jouw pas.

De abonnementen van de Orchideeën Hoeve zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Op elk pasje staat een foto van de abonnementhouder.

Ook jaarkaarthouders moeten een ticket met starttijd reserveren, omdat wij per dag een maximum aantal bezoekers toelaten. Uiteraard is een ticket met starttijd gratis te reserveren, indien je een geldige jaarkaart hebt. Neem zowel je jaarkaart als je ticket met starttijd mee en toon beide tickets bij de kassa. Let op: iedere bezoeker dient een ticket met starttijd te reserveren. Dus ook voor kinderen van 0 t/m 2 jaar dien je een ticket te reserveren in ons systeem.

De geldigheid van jouw abonnement wordt geactiveerd bij het eerste bezoek. Daarom staat er op jouw pas geen geldigheidsdatum. Controleer hier de geldigheid.

Bij het online bestellen van een abonnement kun je in het bestelproces aangeven of je de pas wil afhalen bij de receptie of per post wil laten opsturen. Indien je ervoor kiest om de pas op te laten sturen kost dit € 2,50 per bestelling.

Ja. Een abonnement biedt geen gratis toegang tot de kaarsjesavonden. Voor deze speciale avondopeningen kunnen abonnementhouders tickets met korting kopen. Bekijk hier meer informatie over de kaarsjesavonden.

Bij de receptie kun je je abonnement eenvoudig verlengen. Dit kun je het beste doen bij het eerstvolgende bezoek, zodat je optimaal kunt profiteren van je jaar geldigheid.

Groepen

Ja, wij maken van jouw groepsuitje graag een werelds avontuur! Vooraf reserveren voor groepen vanaf 10 personen is noodzakelijk. Bekijk onze groepsarrangementen (vanaf tien personen) of vraag hier onze groepsbrochure gratis aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een op maat gemaakt arrangement te bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via 0527 – 20 28 75. Het is noodzakelijk om groepsarrangementen vooraf te reserveren.

Uiteraard kun je een groepsreservering te allen tijde kosteloos verplaatsen of annuleren als deze niet of maar deels kan doorgaan wegens de - op dat moment geldende – coronamaatregelen.

Het is noodzakelijk om een groepsbezoek vanaf 10 volwassenen, een kinderfeestje en schoolreisje vooraf te reserveren. Voor meer informatie en reserveren kun je contact opnemen met onze receptie via 0527-202875, groepen@orchideeenhoeve.nl of ons handige aanvraagformulier voor groepen invullen.

Vul aanvraagformulier in 

Let op: groepsticket en -arrangementen dienen in één keer afgerekend te worden.

Voor groepen vanaf 10 volwassenen hanteren wij speciale groepstarieven. De korting is afhankelijk van het aantal personen. Bekijk hier de actuele prijzen.

Mindervaliden

Ook als je bent aangewezen op een rolstoel, scootmobiel of rollator zijn er volop mogelijkheden om de Orchideeën Hoeve te ontdekken. De hoofdroute door ons park, aangegeven op onze plattegrond, is geheel rolstoeltoegankelijk en drempelloos. Houd er als begeleider rekening mee dat er in enkele paden avontuurlijke elementen zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan klinkerpaden en heuvels. Ons park beschikt over invalidentoiletten en er zijn meerdere parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers.

De Orchideeën Hoeve beschikt over een beperkt aantal rolstoelen die kosteloos door onze mindervalide bezoekers kunnen worden gebruikt. Je kunt voorafgaand aan het bezoek een rolstoel reserveren via 0527 – 20 28 75 of info@orchideeenhoeve.nl.

Voor groepen vanaf 10 personen hanteert de Orchideeën Hoeve speciale tarieven voor (rolstoel)begeleiders. Vraag de prijzen aan via onze receptie via tel: 0527-202875 of info@orchideeenhoeve.nl.

Parkeren & openbaar vervoer

De Orchideeën Hoeve beschikt over een eigen parkeerterrein. Parkeren op ons terrein is gratis.

Het dichtstbijzijnde treinstation is station Steenwijk. Vanuit daar kun je buslijn 76 richting Marknesse nemen en voor de Orchideeën Hoeve uitstappen. In het weekend is de Orchideeën Hoeve niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Bekijk jouw openbaar reisadvies op maat op onze routeplanner of neem telefonisch contact op met 0900 – 9292 (€ 0,70 p/m).

Rechts van de ingang bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wij hebben geen oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Fotografie

Natuurlijk mag je in de Orchideeën Hoeve hobbymatig fotograferen. In de Orchideeën Hoeve is het toegestaan om foto- en filmopnames te maken voor privégebruik, zolang je andere gasten, dieren of personeel niet hindert. Het opnemen van videoclips en professionele fotoshoots zijn niet toegestaan in de Orchideeën Hoeve. Wil je opnames maken voor een TV-programma, vlog of een artikel ter promotie van ons park? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875.

Ook als jullie niet trouwen in de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om bij ons trouwfoto's te maken. Hiervoor dien je vooraf een reservering te maken via onze receptie: 0527-202875. In verband met onze veiligheidsmaatregelen kan een trouwreportage momenteel niet plaatsvinden op elk gewenst tijdstip. In schoolvakanties en op weekend- en feestdagen kun je kiezen voor een starttijd tussen 09:30 en 10:00 uur of na 15:00 uur. Op doordeweekse dagen waarop wij verwachten dat het rustig is qua bezoekers is een ander tijdstip in overleg mogelijk. De kosten voor een trouwreportage bedragen € 62,50. Dit bedrag is inclusief entree voor het bruidspaar en de fotograaf. Voor alle overige gasten kun je apart een entreekaartje reserveren.

Overig

Heb je na het lezen van de ‘veelgestelde vragen’ een vraag die onbeantwoord is gebleven? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl, 0527 – 20 28 75 of vul het contactformulier op deze pagina in. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Veilig samen uit in de jungle Reserveer nu jouw bezoek Lees meer