Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je bezoek aan de Orchideeën Hoeve? Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen en de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Corona-maatregelen

Op advies van de overheid is de Orchideeën Hoeve gesloten tot 1 juni 2020. De maatregelen van het RIVM worden echter nauwlettend in de gaten gehouden. Indien een eerdere opening is toegestaan dan zullen wij uiteraard ons park weer openen voor publiek. Via onze website en social media houden wij jou graag op de hoogte over de actuele situatie.

Meer informatie

 

Indien jouw groepsbezoek gepland staat voor 1 juni, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op om te kijken naar een passende oplossing. Vooralsnog kunnen de boekingen vanaf 1 juni gewoon doorgaan. We houden echter het advies van het RIVM nauwlettend in de gaten.

Onze hoogste prioriteit is de gezondheid van onze bezoekers, onze medewerkers en hun familie. Daarom zijn de meeste medewerkers vrij of werken zij vanuit huis als dat mogelijk is.

Omdat de dieren en planten wel verzorgd moeten worden werkt een kleine groep medewerkers door in beperkte bezetting. Uiteraard nemen zij extra hygiëne maatregelen.

Op advies van de overheid zijn ook onze winkel en horecagelegenheden tijdelijk gesloten.

Wij beantwoorden graag jouw vragen. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken tussen 10:00 en 16:00 uur via telefoonnummer 0527-202875.

Tickets van de Orchideeën Hoeve zijn een jaar geldig na uitgiftedatum. Je kunt jouw ticket dus later in het jaar inleveren. Heb je een ticket waarvan de geldigheid verloopt tussen 13 maart en 1 juni 2020, dan verlengen wij automatisch de geldigheid van deze tickets met acht weken vanaf de datum dat ons park weer open is. Dit geldt ook voor cadeaubonnen en vrijkaarten. Hiervoor is het niet nodig om contact op te nemen. De verlenging vindt automatisch plaats.

Wij vinden het erg vervelend dat je op dit moment geen gebruik kunt maken van jouw geldige jaarkaart. Ter compensatie bieden wij jou daarom een gratis verlenging aan van jouw jaarkaart. De verlengingsperiode staat gelijk aan het aantal dagen dat wij gesloten zijn en jouw jaarkaart geldig is. Wij hopen vanaf 1 juni weer geopend te zijn. Hieronder twee voorbeelden hoe de geldigheid er dan uit zal zien:

Jaarkaart geldig t/m 19 maart 2020
Gemiste dagen vanaf sluitingsdatum 13 maart: 6 dagen
Nieuwe geldigheid: Zodra ons park weer geopend is nog 6 dagen geldig

Jaarkaart geldig t/m 5 september 2020
Gemiste dagen bij een sluiting van 13 maart t/m 1 juni 2020: 80 dagen
Nieuwe geldigheid: 24 november 2020

Zodra het bekend is wanneer ons park weer open mag, ontvangen onze jaarkaarthouders meer informatie.

Ondanks de tijdelijke sluiting van onze winkel, blijft het mogelijk om bij de Orchideeën Hoeve rouwwerk te bestellen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om in onze bloembinderij langs te komen, maar onze bloembindster bespreekt graag jouw wensen telefonisch. Hiervoor kun je rechtstreeks contact opnemen met Anita Maarssen via 06-22188248.   

Het park

Honden zijn van harte welkom in de Orchideeën Hoeve, mits je de hond van tevoren goed uitlaat bij het parkeerterrein en in ons park aangelijnd houdt. In de volière van de Lorituin zijn honden niet toegestaan. Er is een speciale route buiten de volière om. Ook in ons restaurant is jouw hond van harte welkom. In verband met hygiëneregels verzoeken wij jou echter vriendelijk om niet met de hond door het zelfbedieningsbuffet te lopen.

Wij zijn het gehele jaar elke dag geopend, behalve op nieuwjaarsdag. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend van 09:00 tot 18:00 uur, op zondagen van 10:00 tot 18:00 uur. Tijdens feestdagen gelden afwijkende openingstijden. Bekijk het overzicht.  

Ja, de Orchideeën Hoeve is geheel overdekt. Het park, het restaurant en de winkel bevinden zich onder één dak. Wat de weersomstandigheden ook zijn, bij ons is het dus altijd goed vertoeven!

Ja, de Orchideeën Hoeve beschikt over gratis wifi. Het wifiwachtwoord kun je aanvragen bij de receptie.

In de centrale hal en de 'Zwevende' Bloementuin is een ruimte ingericht voor babyverzorging. De ruimte in de hal kan ook gebruikt worden om te kolven of voeden. De sleutel is verkrijgbaar bij onze receptie.

Bij de ingang van het park ontvang je bij de kassa een gratis plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond hier alvast online.

Nee, in ons gehele park geldt een rookverbod. Ons park beschikt niet over een rookruimte. Je kunt voor de ingang van de Orchideeën Hoeve overdekt roken.

Ja, de winkel en het serre-restaurant van de Orchideeën Hoeve zijn gratis toegankelijk.

Mindervaliden

Ook als je bent aangewezen op een rolstoel, scootmobiel of rollator zijn er volop mogelijkheden om de Orchideeën Hoeve te ontdekken. De hoofdroute door ons park, aangegeven op onze plattegrond, is geheel rolstoeltoegankelijk en drempelloos. Houd er als begeleider rekening mee dat er in enkele paden avontuurlijke elementen zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan klinkerpaden en heuvels. Ons park beschikt over invalidentoiletten en er zijn meerdere parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers.

De Orchideeën Hoeve beschikt over een beperkt aantal rolstoelen die kosteloos door onze mindervalide bezoekers kunnen worden gebruikt. Je kunt voorafgaand aan het bezoek een rolstoel reserveren via 0527 – 20 28 75 of info@orchideeenhoeve.nl.

Voor groepen vanaf 10 personen hanteert de Orchideeën Hoeve speciale tarieven voor (rolstoel)begeleiders. Vraag de prijzen aan via onze receptie via tel: 0527-202875 of info@orchideeenhoeve.nl.

Eten & drinken

Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de gehele Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

In ons sfeervolle serre-restaurant en bij bistro de 'Sakura' in de ‘Zwevende’ Bloementuin kun je eten en/of drinken bestellen. In enkele tuinen zijn snoep- en drinkautomaten te vinden. Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Ja, wij serveren meerdere glutenvrije gerechten. Vraag naar de glutenvrije menukaart in één van onze eetgelegenheden of bekijk deze hier.

Bistro ‘De Sakura’ is elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het serre-restaurant is geopend tot 18:00 uur. Let op! De warme keuken sluit om 17:30 uur. Voor groepen vanaf twintig personen zijn aangepaste openingstijden in overleg.

Het serre-restaurant in de centrale hal is gratis toegankelijk. Bistro ‘De Sakura’ is alleen toegankelijk met een geldig entreebewijs.

Parkeren & openbaar vervoer

De Orchideeën Hoeve beschikt over een eigen parkeerterrein. Parkeren op ons terrein is gratis.

Het dichtstbijzijnde treinstation is station Steenwijk. Vanuit daar kun je buslijn 76 richting Marknesse nemen en voor de Orchideeën Hoeve uitstappen. In het weekend is de Orchideeën Hoeve niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Bekijk jouw openbaar reisadvies op maat op onze routeplanner of neem telefonisch contact op met 0900 – 9292 (€ 0,70 p/m).

Rechts van de ingang bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wij hebben geen oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Tickets

Nee, e-tickets hoeven niet geprint te worden. E-tickets kunnen ook op een smartphone/tablet gescand worden. De streepjescode moet duidelijk zichtbaar zijn voor de kassamedewerker om het ticket te kunnen scannen.

Entreebewijzen kun je kopen bij de ingang van het park of online bestellen via deze link. Bezoek je de Orchideeën Hoeve met een groep bestaande uit tien volwassenen of meer? Klik hier voor onze groepsarrangementen en reserveren.

Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang tot de Orchideeën Hoeve. Bekijk onze entreeprijzenpagina voor de actuele entreeprijzen.

Bezoekers van 65 jaar of ouder krijgen een euro korting op de reguliere entreeprijs voor volwassenen.

Ja, bij de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om de betaling te voldoen met de nieuwe VVV Cadeaukaart en de VVV Cadeaubon. De cadeaukaarten zijn in ons gehele park (restaurant, winkel en toegang tuinen) te besteden.

Abonnement

Abonnementen zijn verkrijgbaar bij onze receptie. Er wordt ter plaatse een foto gemaakt door onze receptiemedewerker. Je hoeft dus geen pasfoto mee te nemen.

Een abonnement van de Orchideeën Hoeve is een jaar geldig vanaf de aanschafdatum.

De abonnementen van de Orchideeën Hoeve zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Op elk pasje staat een foto van de abonnementhouder.

Groepen

Ja, dat is mogelijk. Bekijk onze groepsarrangementen (vanaf tien personen) of vraag hier onze groepsbrochure gratis aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een op maat gemaakt arrangement te bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via 0527 – 20 28 75. Het is noodzakelijk om groepsarrangementen vooraf te reserveren.

Indien je gebruik wil maken van een groepsarrangement, combinatietrip, kinderfeestje of schoolreisje, dan dien je vooraf een reservering te maken via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875. Wil je alleen het park bezoeken met een groep? Dan is reserveren niet noodzakelijk. Je kunt de tickets op de dag zelf aanschaffen bij onze receptie tegen groepstarief. Let op: groepsticket en -arrangementen dienen in één keer afgerekend te worden.

Voor groepen vanaf 10 volwassenen hanteren wij speciale groepstarieven. De korting is afhankelijk van het aantal personen. Bekijk hier de actuele prijzen.

Fotografie

Natuurlijk mag je in de Orchideeën Hoeve hobbymatig fotograferen. In de Orchideeën Hoeve is het toegestaan om foto- en filmopnames te maken voor privégebruik, zolang je andere gasten, dieren of personeel niet hindert. Het opnemen van videoclips en professionele fotoshoots zijn niet toegestaan in de Orchideeën Hoeve. Wil je opnames maken voor een TV-programma, vlog of een artikel ter promotie van ons park? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875.

Ook als jullie niet trouwen in de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om bij ons trouwfoto's te maken. Hiervoor hoeven jullie niet vooraf te reserveren. De kosten voor een trouwreportage bedragen € 62,50 en kun je op de dag zelf voldoen bij de ingang van het park. Dit bedrag is inclusief entree voor het bruidspaar en de fotograaf. Voor alle overige gasten kun je apart een entreekaartje kopen aan de kassa.

Overig

Heb je na het lezen van de ‘veelgestelde vragen’ een vraag die onbeantwoord is gebleven? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl, 0527 – 20 28 75 of vul het contactformulier op deze pagina in. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

De Orchideeën Hoeve tijdelijk gesloten! Lees meer