Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je bezoek aan de Orchideeën Hoeve? Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen en de daarbij horende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Corona-maatregelen

Graag blijven wij jou de ruimte geven voor een veilig & aangenaam bezoek. Daarom blijft het voor elke bezoeker, dus ook jaarkaarthouders, noodzakelijk om je bezoek vooraf te reserveren op datum en starttijd. Hiermee zorgen wij voor een betere spreiding van het bezoek over de dag.

Klik hier om jouw tickets met starttijd te bestellen. Lukt het jou niet om tickets te bestellen? Neem dan contact op met onze receptie via tel: 0527-202875. Onze receptiemedewerkers helpen jou graag! Let op: tickets zijn niet meer verkrijgbaar aan de kassa.

Ja, door aanscherping van de overheidsmaatregelen zijn wij vanaf 6 november verplicht om alle bezoekers (vanaf 13 jaar) van Junglepark de Orchideeën Hoeve te controleren op het coronatoegangsbewijs. Met dit coronatoegangsbewijs bewijs je dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Het dragen van een mondkapje is vanaf zondag 28 november verplicht.

Wil je alleen de winkel bezoeken? Dan is het tonen van een coronatoegangsbewijs niet nodig. 

Door aanscherping van de overheidsmaatregelen zijn wij vanaf 6 november verplicht om alle bezoekers (vanaf 13 jaar) van Junglepark de Orchideeën Hoeve te controleren op het coronatoegangsbewijs. Via de overheid kun je een coronatoegangsbewijs aanvragen als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Bij binnenkomst in de Orchideeën Hoeve controleren wij het coronabewijs middels de CoronaCheck-app van de overheid en wordt tevens jouw legitimatiebewijs (vanaf 13 jaar) gecontroleerd. Je kunt de QR-code van het coronatoegangsbewijs zowel op papier als digitaal (mobiel/tablet) tonen. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen.

Door aanscherping van de overheidsmaatregelen is het vanaf zondag 28 november 2021 verplicht om in de Orchideeën Hoeve een mondkapje te dragen. Dit geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar. 

Je bent van harte welkom om te komen shoppen in onze winkel. Onze winkel is gratis toegankelijk. Wanneer je alleen de winkel bezoekt is het tonen van het coronatoegangsbewijs niet nodig, maar is het dragen van een mondkapje wel verplicht.

Heb je een vrijkaart of cadeaubon waarvan de geldigheid verloopt tussen 15 december 2020 en 29 september 2021? Dan verlengen wij jouw bon automatisch. Je kunt jouw cadeaubon of vrijkaart in leveren t/m 30 september 2021. Hiervoor hoef je geen contact op te nemen. De verlenging vindt automatisch plaats. Let op: iedere bezoeker dient wel een ticket op datum en starttijd te reserveren via onze website.

WinterDroom

Tijdens WinterDroom – van 1 t/m 31 december 2021 – is de Orchideeën Hoeve omgetoverd in een magische winterwereld vol twinkelende lampjes, sfeervolle versieringen en gezellige livemuziek. Daarnaast shop je tijdens WinterDroom de leukste decembercadeaus in ons gloednieuwe Winterdorp. Om jou nog meer te laten genieten van de prachtige lichtjes in ons park hopen wij op 19, 22, 23, 27 t/m 30 december 2021 de kaarsjesavonden te organiseren. Op deze speciale avonden steken onze kerstelfjes vanaf 16:30 uur duizenden kaarsjes aan in het junglepark en zijn wij geopend tot 21:30 uur. 

Ook voor WinterDroom is het noodzakelijk om je bezoek vooraf te reserveren op datum en starttijd. Dit geldt ook voor jaarkaarthouders. Zo kunnen wij de bezoekersstromen goed reguleren en houden wij het bezoek voor iedereen aangenaam. Aan de kassa’s worden géén tickets verkocht. Wij adviseren om tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Reserveer tickets

Ja, door aanscherping van de overheidsmaatregelen zijn wij vanaf 6 november verplicht om alle bezoekers (vanaf 13 jaar) van Junglepark de Orchideeën Hoeve te controleren op het coronatoegangsbewijs. Met dit coronatoegangsbewijs bewijs je dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Het dragen van een mondkapje is vanaf zondag 28 november verplicht.

De kaarsjesavonden vinden dit jaar plaats op zo. 19, wo. 22, do. 23 en ma. 27 t/m do. 30 december 2021. Op deze avonden steken onze kerstelfjes om 16:30 uur de kaarsen aan en zijn wij geopend tot 21:30 uur. De kaarsjesavonden zijn alleen te bezoeken met een combi- of kaarsjesavondticket. Met een dagticket mag je tot uiterlijk 17:00 uur in het park verblijven.

Door aanscherping van de coronamaatregelen moet ons park in ieder geval tot 19 december 2021 om 17:00 uur sluiten. Dit heeft helaas gevolgen voor de kaarsjesavonden die gepland staan op 10, 11, 12, 16, 17 en 18 december 2021. Alle bezoekers die een combi- of avondticket hebben geboekt hebben wij inmiddels per e-mail geinformeerd. Heeft u deze e-mail niet ontvangen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op via tel: 0527-202875. 

Let op! Ons park moet in ieder geval t/m 18 december 2021 om 17:00 uur sluiten wegens de avondlockdown. 

Ja, dit kan met een combiticket. Combitickets zijn verkrijgbaar bij de middagstarttijden van 14:00 tot 16:00 uur. Als je een combiticket boekt, ontvang je bij aankomst een speciaal avondticket waarmee je ’s avonds nogmaals de route mag lopen om alle kaarsjes te kunnen bewonderen. Een combiticket is € 2,00 duurder dan een dag- of avondticket.

In ons park kun je op drie verschillende locaties voor elk moment van de dag iets lekkers bestellen. Klik hier voor meer informatie. Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Een jaarkaart biedt geen gratis toegang tot de kaarsjesavonden (19, 22, 23 en 27 t/m 30 december 2021). Jaarkaarthouders kunnen voor deze speciale avondopeningen tickets met jaarkaarthouderkorting bestellen in het ticketsysteem. Een dagticket is voor jaarkaarthouders gratis. Met een dagticket kun je op de kaarsjesavonddagen uiterlijk tot 17:00 uur in het park verblijven.

 

Heb je tickets voor WinterDroom 2020 gekocht en kon door de coronasluiting jouw bezoek niet doorgaan? Dan hebben wij jou op maandag 25 oktober 2021 een e-mail gestuurd. In deze e-mail leggen wij uit hoe je jouw tickets kosteloos kunt omboeken naar een nieuwe bezoekdatum.
Je tickets blijven geldig t/m 30 juni 2022.

Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan contact met ons op via tel: 0527-202875. 

 

Het Winterdorp en onze winkel zijn gratis toegankelijk. Je hoeft dus vooraf geen reservering te maken indien je alleen de winkel/het Winterdorp wilt bezoeken. Wanneer je alleen de winkel bezoekt is het tonen van het coronatoegangsbewijs niet nodig, maar is het dragen van een mondkapje wel verplicht.

Het park

Honden zijn van harte welkom in de Orchideeën Hoeve, mits je de hond van tevoren goed uitlaat bij het parkeerterrein en in ons park aangelijnd houdt. In de volière van de Lorituin zijn honden niet toegestaan. Er is een speciale route buiten de volière om. Ook in ons restaurant is jouw hond van harte welkom. In verband met hygiëneregels verzoeken wij jou echter vriendelijk om niet met de hond door het zelfbedieningsbuffet te lopen.

Ja, de Orchideeën Hoeve is geheel overdekt. Het park, het restaurant en de winkel bevinden zich onder één dak. Wat de weersomstandigheden ook zijn, bij ons is het dus altijd goed vertoeven!

Ja, de Orchideeën Hoeve beschikt over gratis wifi. Het wifiwachtwoord kun je aanvragen bij de receptie.

In de centrale hal en de 'Zwevende' Bloementuin is een ruimte ingericht voor babyverzorging. De ruimte in de hal kan ook gebruikt worden om te kolven of voeden. De sleutel is verkrijgbaar bij onze receptie.

Bij de ingang van het park ontvang je bij de kassa een gratis plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond hier alvast online.

Nee, in ons gehele park geldt een rookverbod. Ons park beschikt niet over een rookruimte. Je kunt voor de ingang van de Orchideeën Hoeve overdekt roken.

Eten & drinken

In ons park kun je op drie verschillende locaties voor elk moment van de dag iets lekkers bestellen. Klik hier voor meer informatie. Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de gehele Orchideeën Hoeve niet toegestaan.

Ja, wij serveren meerdere glutenvrije gerechten. Vraag naar de glutenvrije menukaart in één van onze eetgelegenheden.

Bistro ‘De Sakura’ is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Het serre-restaurant is geopend van 09:30 tot 17:00 uur. Let op! De warme keuken sluit om 16:30 uur. Voor groepen vanaf twintig personen zijn aangepaste openingstijden in overleg.

Het serre-restaurant in de centrale hal is gratis toegankelijk. Het horecapunt in de ‘Zwevende’ Bloementuin is alleen te bezoeken met een geldig entreebewijs

Winkel

Ja, de winkel is gratis toegankelijk. Bezoek je alleen de winkel van de Orchideeën Hoeve dan is vanaf 6 november een mondkapje verplicht.

Het is mogelijk om bij de Orchideeën Hoeve bloemwerk op maat te bestellen zoals bruidswerk en rouwwerk. Onze bloembindster bespreekt graag jouw wensen. Hiervoor kun je rechtstreeks contact opnemen met onze winkel via tel: 0527 - 202 875.


Tickets

Nee, e-tickets hoeven niet geprint te worden. E-tickets kunnen ook op een smartphone/tablet gescand worden. De streepjescode moet duidelijk zichtbaar zijn voor de kassamedewerker om het ticket te kunnen scannen.

Wij laten minder bezoekers toe dan normaal. Daarom dien je je bezoek vooraf te resererven. Tickets kun je eenvoudig online bestellen of telefonisch reserveren via tel: 0527-202875. Het is niet mogelijk om tickets aan de kassa te kopen.

Tickets kopen

Kinderen tot en met twee jaar hebben gratis toegang tot de Orchideeën Hoeve. Bekijk onze entreeprijzenpagina voor de actuele entreeprijzen.

Ja, bij de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om de betaling te voldoen met de nieuwe VVV Cadeaukaart en de VVV Cadeaubon. De cadeaukaarten zijn te besteden in ons restaurant en bij de entree van het park. Momenteel is het niet mogelijk om met een VVV Cadeaukaart te betalen in de winkel. 

 

 

Bij het aanschaffen of reserveren van een bezoekdatum dien je een starttijd te reserveren. Deze starttijd geldt voor het lopen van de route door het park. Zo kunnen wij het bezoek goed reguleren en kun jij genieten van een heerlijk en ontspannen dagje uit. Er geldt geen limiet voor jouw bezoekduur. Houd je echter aan de eenrichtingsroute en volg de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Alle bezoekers die een e-ticket hebben gekocht met een bezoekdatum in de sluitingsperiode hebben op 31 mei 2021 een e-mail ontvangen. In deze e-mail leggen wij uit hoe je jouw tickets kosteloos kunt omboeken naar een nieuwe bezoekdatum. Op dit moment is het mogelijk om een nieuwe bezoekdatum t/m 31 januari 2022 te reserveren. 

Abonnement (jaarkaart)

Wij vinden het erg vervelend dat je door de tijdelijke sluiting geen gebruik kunt maken van jouw geldige jaarkaart. Daarom verlengen wij jouw jaarkaart gratis met het aantal dagen dat je pas geldig was tijdens de lockdown van 15 december 2020 t/m 4 juni 2021. De gemiste dagen gaan in vanaf de heropening op 5 juni en activeren wij voor jou op een nieuwe pas.

Alle jaarkaarthouders die recht hebben op compensatie hebben op maandag 31 mei 2021 een e-mail ontvangen met uitleg over de verlengingsregeling en de mogelijkheid om een nieuwe pas aan te vragen. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met onze receptie via tel: 0527-202875.

Abonnementen kun je eenvoudig online bestellen of bij onze receptiebalie aanschaffen.

Bestel hier jouw abonnement online

Een abonnement is één jaar geldig vanaf het eerste bezoek. De geldigheid activeren wij bij de ingang van het park. Voorbeeld: je koopt een abonnement op 5 juni 2021. Je kiest ervoor om de pas per post te ontvangen. Je bezoekt het park op 30 juni 2021 voor het eerst. Je abonnement is dan geldig t/m 30 juni 2022.

Controleer hier de geldigheid van jouw pas.

De abonnementen van de Orchideeën Hoeve zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Op elk pasje staat een foto van de abonnementhouder.

Ook jaarkaarthouders moeten een ticket met starttijd reserveren, omdat wij per dag een maximum aantal bezoekers toelaten. Uiteraard is een ticket met starttijd gratis* te reserveren, indien je een geldige jaarkaart hebt. Neem zowel je jaarkaart als je ticket met starttijd mee en toon beide tickets bij de kassa. Let op: iedere bezoeker dient een ticket met starttijd te reserveren. Dus ook voor kinderen van 0 t/m 2 jaar dien je een ticket te reserveren in ons systeem.

*Een jaarkaart biedt geen gratis toegang tot de kaarsjesavonden. Jaarkaarthouders kunnen voor deze speciale avondopeningen tickets met jaarkaarthouderkorting bestellen.

De geldigheid van jouw abonnement wordt geactiveerd bij het eerste bezoek. Daarom staat er op jouw pas geen geldigheidsdatum. Controleer hier de geldigheid.

Bij het online bestellen van een abonnement kun je in het bestelproces aangeven of je de pas wil afhalen bij de receptie of per post wil laten opsturen. Indien je ervoor kiest om de pas op te laten sturen kost dit € 2,50 per bestelling.

Ja. Een abonnement biedt geen gratis toegang tot de kaarsjesavonden. Voor deze speciale avondopeningen kunnen abonnementhouders tickets met korting kopen. Bekijk hier meer informatie over de kaarsjesavonden.

Bij de receptie kun je je abonnement eenvoudig verlengen. Dit kun je het beste doen bij het eerstvolgende bezoek, zodat je optimaal kunt profiteren van je jaar geldigheid.

Groepen

Ja, wij maken van jouw groepsuitje graag een werelds avontuur! Vooraf reserveren voor groepen vanaf 10 personen is noodzakelijk. Bekijk onze groepsarrangementen (vanaf tien personen) of vraag hier onze groepsbrochure gratis aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een op maat gemaakt arrangement te bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via 0527 – 20 28 75. Het is noodzakelijk om groepsarrangementen vooraf te reserveren.

Uiteraard kun je een groepsreservering te allen tijde kosteloos verplaatsen of annuleren als deze niet of maar deels kan doorgaan wegens de - op dat moment geldende – coronamaatregelen.

Het is noodzakelijk om een groepsbezoek vanaf 10 volwassenen, een kinderfeestje en schoolreisje vooraf te reserveren. Voor meer informatie en reserveren kun je contact opnemen met onze receptie via 0527-202875, groepen@orchideeenhoeve.nl of ons handige aanvraagformulier voor groepen invullen.

Vul aanvraagformulier in 

Let op: groepsticket en -arrangementen dienen in één keer afgerekend te worden.

Voor groepen vanaf 10 volwassenen hanteren wij speciale groepstarieven. De korting is afhankelijk van het aantal personen. Bekijk hier de actuele prijzen.

Mindervaliden

Ook als je bent aangewezen op een rolstoel, scootmobiel of rollator zijn er volop mogelijkheden om de Orchideeën Hoeve te ontdekken. De hoofdroute door ons park, aangegeven op onze plattegrond, is geheel rolstoeltoegankelijk en drempelloos. Houd er als begeleider rekening mee dat er in enkele paden avontuurlijke elementen zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan klinkerpaden en heuvels. Ons park beschikt over invalidentoiletten en er zijn meerdere parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers.

De Orchideeën Hoeve beschikt over een beperkt aantal rolstoelen die kosteloos door onze mindervalide bezoekers kunnen worden gebruikt. Je kunt voorafgaand aan het bezoek een rolstoel reserveren via 0527 – 20 28 75 of info@orchideeenhoeve.nl.

Voor groepen vanaf 10 personen hanteert de Orchideeën Hoeve speciale tarieven voor (rolstoel)begeleiders. Vraag de prijzen aan via onze receptie via tel: 0527-202875 of info@orchideeenhoeve.nl.

Parkeren & openbaar vervoer

De Orchideeën Hoeve beschikt over een eigen parkeerterrein. Parkeren op ons terrein is gratis.

Het dichtstbijzijnde treinstation is station Steenwijk. Vanuit daar kun je buslijn 76 richting Marknesse nemen en voor de Orchideeën Hoeve uitstappen. In het weekend is de Orchideeën Hoeve niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Bekijk jouw openbaar reisadvies op maat op onze routeplanner of neem telefonisch contact op met 0900 – 9292 (€ 0,70 p/m).

Rechts van de ingang bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wij hebben geen oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Fotografie

Natuurlijk mag je in de Orchideeën Hoeve hobbymatig fotograferen. In de Orchideeën Hoeve is het toegestaan om foto- en filmopnames te maken voor privégebruik, zolang je andere gasten, dieren of personeel niet hindert. Het opnemen van videoclips en professionele fotoshoots zijn niet toegestaan in de Orchideeën Hoeve. Wil je opnames maken voor een TV-programma, vlog of een artikel ter promotie van ons park? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875.

Ook als jullie niet trouwen in de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om bij ons trouwfoto's te maken. Hiervoor dien je vooraf een reservering te maken via onze receptie: 0527-202875. In verband met onze veiligheidsmaatregelen kan een trouwreportage momenteel niet plaatsvinden op elk gewenst tijdstip. In schoolvakanties en op weekend- en feestdagen kun je kiezen voor een starttijd tussen 09:30 en 10:00 uur of na 15:00 uur. Op doordeweekse dagen waarop wij verwachten dat het rustig is qua bezoekers is een ander tijdstip in overleg mogelijk. De kosten voor een trouwreportage bedragen € 62,50. Dit bedrag is inclusief entree voor het bruidspaar en de fotograaf. Voor alle overige gasten kun je apart een entreekaartje reserveren.

Overig

Heb je na het lezen van de ‘veelgestelde vragen’ een vraag die onbeantwoord is gebleven? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl, 0527 – 20 28 75 of vul het contactformulier op deze pagina in. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

1 t/m 31 december Maak je klaar voor de ultieme WinterDroom! Lees meer