Curve
 

Veelgestelde vragen

Honden zijn van harte welkom in ons park, mits je de hond van tevoren goed uitlaat bij het parkeerterrein en binnen ons bedrijf aangelijnd houdt. In de volière van de Lorituin zijn honden niet toegestaan. Er is een speciale route buiten de volière om. Ook in ons restaurant is jouw hond van harte welkom. In verband met hygiëneregels verzoeken wij jou echter vriendelijk om niet met de hond door het zelfbedieningsbuffet te lopen.
Ons park beschikt over een beperkt aantal rolstoelen die kosteloos door onze mindervalide bezoekers kunnen worden gebruikt. Je kunt voorafgaand aan het bezoek een rolstoel reserveren via 0527 – 20 28 75 of info@orchideeenhoeve.nl.
Ook als je bent aangewezen op een rolstoel, scootmobiel of rollator zijn er volop mogelijkheden om ons tropische park te ontdekken. De hoofdroute, aangegeven op onze plattegrond, is geheel rolstoeltoegankelijk en drempelloos. Houd er als begeleider rekening mee dat er in enkele paden avontuurlijke elementen zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan klinkerpaden en heuvels. Ons park beschikt over invalidentoiletten en er zijn meerdere parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers.
Nee, tickets hoeven niet geprint te worden. De streepjescode van de tickets moet wel duidelijk leesbaar op een smartphone of tablet getoond worden in verband met het scannen van de tickets.
Wij zijn het gehele jaar elke dag geopend, behalve op nieuwjaarsdag. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend van 09:00 tot 18:00 uur, op zon- en feestdagen van 10:00 tot 18:00 uur.
Ja, de Orchideeën Hoeve is geheel overdekt. Alle tuinen, het restaurant en de winkel bevinden zich onder één dak. Wat de weersomstandigheden ook zijn, bij ons is het dus altijd goed vertoeven!
Entreebewijzen kun je kopen bij de ingang van de tuinen of online bestellen via deze link. Bezoek je ons tropische park met een groep bestaande uit tien volwassenen of meer? Klik hier voor onze groepsarrangementen en reserveren. Cadeaubonnen, waardebonnen en e-tickets kun je verzilveren bij onze receptie.
Ja, bij de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om de betaling te voldoen met de nieuwe VVV Cadeaukaart en de VVV Cadeaubon. De cadeaukaarten zijn in ons gehele park (restaurant, winkel en toegang tuinen) te besteden.
Ja, dat is mogelijk. Bekijk onze groepsarrangementen (vanaf tien personen) of vraag de groepsbrochure aan via onze contactpagina. Uiteraard is het ook mogelijk om een op maat gemaakt arrangement te bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via 0527 – 20 28 75. Het is noodzakelijk om groepsarrangementen vooraf te reserveren.
Parkeren is gratis bij ons. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de ingang van de Orchideeën Hoeve.
Rechts van de ingang bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wij hebben geen oplaadpunt voor elektrische auto’s.
Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Steenwijk. Vanuit daar kun je buslijn 67 richting Marknesse nemen en voor de Orchideeën Hoeve uitstappen. In het weekend is de Orchideeën Hoeve niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Bekijk jouw openbaar reisadvies op maat op onze routeplanner of neem telefonisch contact op met 0900 – 9292 (€ 0,70 p/m).
Ja, de Orchideeën Hoeve beschikt over gratis wifi. Het wifiwachtwoord kun je aanvragen bij de receptie.
Meld je bij onze receptie in de centrale hal of bij één van onze medewerkers indien je medische hulp nodig bent. Waarschuw in geval van spoedeisende hulp zo snel mogelijk één van onze medewerkers.
In de centrale hal en de 'Zwevende' Bloementuin is een ruimte ingericht voor babyverzorging. Deze ruimte kan ook gebruikt worden voor kolven of voeden.
Natuurlijk mag jouw begeleider mee de tuinen in. De begeleider heeft echter wel een eigen entreebewijs nodig.
Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen. Bekijk onze entreeprijzenpagina voor de actuele entreeprijzen.
Bezoekers van 65 jaar of ouder krijgen een euro korting op de reguliere entreeprijs voor volwassenen.
Bij de ingang van de tuinen ontvang je bij de aanschaf van een entreebewijs of bij het inleveren van je e-ticket een gratis plattegrond van ons park. Bekijk de plattegrond hier online.
In ons sfeervolle serrerestaurant en bij bistro de 'Sakura' in de ‘Zwevende’ Bloementuin kun je eten en/of drinken bestellen. In enkele tuinen zijn snoep- en drinkautomaten te vinden. Het consumeren van meegebrachte etenswaren is in de Orchideeën Hoeve niet toegestaan.
Ja, wij serveren meerdere glutenvrije gerechten. Vraag naar de glutenvrije menukaart in één van onze eetgelegenheden of bekijk deze hier.
Nee, in ons gehele park geldt een rookverbod. Ons park beschikt niet over een rookruimte. U kunt voor de ingang van de Orchideeën Hoeve overdekt roken.
Ja, alle kassa’s in ons park beschikken over een pinapparaat.
Het is toegestaan om in ons gehele park hobbymatig te fotograferen. Wil je foto’s maken voor promotionele doeleinden, commerciële filmopnames maken of een videoclip opnemen? Dit is in de Orchideeën Hoeve helaas niet toegestaan. Voor het maken van foto’s voor jouw portfolio of een schoolopdracht kun je contact opnemen met ons via info@orchideeenhoeve.nl of 0527 – 20 28 75.
Ook als jullie niet trouwen in de Orchideeën Hoeve is het mogelijk om bij ons trouwfoto's te maken. De kosten bedragen hiervoor € 70,00. Voor dit bedrag mag je met 5 personen gebruik maken van de Orchideeën Hoeve als locatie. Indien je met meer dan 5 personen bent, kun je voor deze personen een entreekaartje kopen (à € 14,00 voor volwassenen). Reserveren is niet nodig.
Heb je een voorwerp gevonden in ons park? Breng deze dan naar onze receptie in de centrale hal. Indien je een voorwerp bent verloren, kun je contact opnemen met onze receptie via info@orchideeenhoeve.nl of 0527 – 20 28 75. Gevonden voorwerpen worden zeven dagen bewaard.
Heb je na het lezen van de ‘veelgestelde vragen’ een vraag die onbeantwoord is gebleven? Neem dan contact met ons op via info@orchideeenhoeve.nl, 0527 – 20 28 75 of vul het contactformulier op deze pagina in. Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.