Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

'Zwevende' Bloementuin

In de 'Zwevende' Bloementuin word je meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld waar duizenden kleurrijke bloeiers een oneindige wolk boven het hoofd vormen. Deze unieke bloemenattractie is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nergens anders in Europa te ervaren.

Een zomerse bestemming

De ‘Zwevende’ Bloementuin verblijdt je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel. Meer dan tweeduizend fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtige liesjes zweven in de kersverse tuin boven je hoofd. Spiegelwanden lijken de bloemenparade oneindig te maken en idyllische prieeltjes nodigen je uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon tot je te nemen.

Hanami Matsuri

De 'Zwevende' Bloementuin is geïnspireerd op de Hanami Matsuri, het wereldberoemde kersenbloesemfeest in Japan. De Sakura (de kersenbomen) vormen een belangrijke traditie in de Japanse cultuur en zijn een enorme toeristentrekker. Zodra de bloesems aan de bomen verschijnen staan duizenden mensen uit binnen- en buitenland in de rij om samen met familie en vrienden het ontwaken van de natuur te vieren onder een zee van ontelbare bloesems.

Lunchen bij bistro de Sakura - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Bistro ‘De Sakura’

Voor het bloemenspektakel is een nieuwe serre aangelegd van tweeduizend vierkante meter en zeven meter hoog! Hoewel het concept in een mediterraans jasje is gestoken, voert de Japanse traditie de boventoon. De tuin is dan ook rijk aan gezellige zitjes waar je eindeloos kunt genieten van de bloemrijke vergezichten. En wie ondertussen zin krijgt in iets lekkers, kan bij bistro ‘De Sakura’ genieten van zomerse heerlijkheden.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer