Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Vlindertuin

De geheel overdekte Vlinder Vallei is de grootste vlindertuin van Europa. Spot in deze tropische vlindertuin meer dan 2.000 vlinders zoals de blauwe morpho, de papiervlinder en de uilvlinder. Bewandel de speciale bergpaden en trappen in de Vlinder Vallei en volg de prachtige vlinders door de verschillende lagen van de tuin.

Vlindertuin met uniek ontwerp

Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het alsof je in deze vlindertuin een zonnige vakantie in Midden-Amerika binnenstapt. De vlindertuin is voor, zowel de jonge als oude bezoeker, één van de populairste tuinen in het 25.000 vierkante meter overdekte tropische park.

Vlinders uit Costa Rica

De Orchideeën Hoeve kweekt in de rupsenkwekerij een aantal tropische vlinders zelf. Daarnaast importeert de Orchideeën Hoeve wekelijks meer dan vijfenvijftig verschillende vlindersoorten uit Costa Rica en de Filipijnen. Deze vlinders worden als pop verzonden met de post. Bij aankomst in het tropische park wordt de pop met een piepklein speldje opgehangen in de poppenkasten. Het duurt vervolgens drie tot tien dagen totdat de cocon openbarst en het avontuur als vlinder kan beginnen.

Leguaan in Vlindertuin

Tropische vogeltjes, een leguaan en koikarpers

Naast ontelbare kleurrijke fladderaars, leven er in deze vlindertuin ook andere dieren. Vrolijke tropische vogeltjes zoals de roul roul en de gouldamadine spelen gekscherend met elkaar in de voederbak terwijl de meterslange leguaan rustig door de natuur dwaalt. Onderaan de woest stromende bergbeek vind je een grote vijver waar kleurrijke kois wachten op smakelijke voederkorrels en schildpadden langs de oever genieten van de rustgevende en tropische omgeving.

Trouwen in de Vlindertuin

Trouwen in de vlindertuin

Gaan de vlinders in jouw buik fladderen bij de gedachten aan het ja-woord in onze vlindertuin? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden voor trouwen in de Vlinder Vallei.

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer