Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Stokstaartjes­tuin

Terwijl jij de savanne nog afspeurt, heeft de ‘wachter’ in de Stokstaartjestuin jouw binnenkomst allang gespot! De Stokstaartjestuin is het domein van zes nieuwsgierige stokstaartjes. In dit woestijnachtige gebied hebben de kleine roofdiertjes alle ruimte om er lekker op los te ravotten en showen ze graag hun grootste talent: graven!

Publieksfavoriet

De stokstaartjes zijn voor veel mensen favoriet. De diertjes zijn erg nieuwsgierig en laten zich niet door bezoekers storen in hun dagelijkse bezigheden. Zittend vanaf een bankje of op het muurtje heb je in de Stokstaartjestuin dan ook een prachtig uitzicht op hoe de stokstaartjes in een mum van tijd een gangenstelsel aanleggen of lekker met elkaar aan het spelen zijn. Dit alles gebeurt echter wel onder het toeziend oog van de ‘wachter’. Altijd staat er namelijk één stokstaartje hoog op de rotsen op de uitkijk en waarschuwt zijn soortgenoten als er gevaar dreigt.

Wat eet een stokstaartje?

Met een beetje geluk zie je tijdens jouw bezoek aan de Orchideeën Hoeve hoe onze dierverzorgers de stokstaartjes voeren. Het voedsel van de stokstaartjes is erg gevarieerd. Ze zijn gek op meelwormen en sprinkhanen, maar ook stukjes appel, meloen en druiven behoren tot hun dagelijkse maaltijd. In de Stokstaartjestuin spot je ook voederschalen met een lekkere groentemix. Deze zijn niet voor de stokstaartjes, maar voor de vier sporenschildpadden die de stokstaartjes vergezellen in hun verblijf.

Wij hopen je vanaf 10 februari weer te mogen verwelkomen De Orchideeën Hoeve tijdelijk gesloten Lees meer