Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Stokstaartjestuin

Terwijl jij de savanne nog afspeurt, heeft de ‘wachter’ in de Stokstaartjestuin jouw binnenkomst allang gespot! De Stokstaartjestuin is het domein van zeker elf nieuwsgierige stokstaartjes. In dit woestijnachtige gebied leven de stokstaartjes samen met de gigantische sporenschildpadden en hebben ze alle ruimte om er lekker op los te ravotten.

Publieksfavoriet

De stokstaartjes zijn voor veel mensen favoriet. De diertjes zijn erg nieuwsgierig en laten zich niet door bezoekers storen in hun dagelijkse bezigheden. Zittend vanaf een bankje of op het muurtje heb je in de Stokstaartjestuin dan ook een prachtig uitzicht op hoe de stokstaartjes in een mum van tijd een gangenstelsel aanleggen of lekker aan het spelen zijn met de sporenschildpadden. Dit alles gebeurt echter wel onder het toeziend oog van de ‘wachter’. Altijd staat er namelijk één stokstaartje hoog op de rotsen op de uitkijk en waarschuwt zijn soortgenoten als er gevaar dreigt.

Malawi aquarium

Loop je verder de woestijn in dan kom je vanzelf het kleurrijke Malawi Aquarium tegen. In dit tropische aquarium van 5 bij 2 meter groot zwemmen honderden felgekleurde Malawi cichliden. Samen vormen ze een bont gezelschap van verschillende formaten en kleuren. Deze bijzondere cichliden kom je niet over de hele wereld tegen. Alleen in het Malawimeer in Afrika kun je deze prachtige vissen in het wild spotten.

Malawi aquarium - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer