Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Pankong River

In Pankong River, het gloednieuwe waterwerelddeel van de Orchideeën Hoeve, kom je ogen tekort. Volg het pad en daal af naar het gigantische aquarium waar twee panoramaramen je een bijzondere inkijk geven in de imposante leefwereld van maar liefst 3.000 tropische vissen. Laat je betoveren door de prachtige kleurpatronen van de reuzen goerami, sta oog in oog met de reusachtige pauwoogzoetwaterrog en neem het wildpad om de zilveren arowana van bovenaf te bewonderen. Maar pas op! Voor je het weet zwemt de zoetwaterhaai voorbij, op zoek naar een lekker hapje…

300.000 liter water

In het bassin circuleert maar liefst 300.000 liter water en is het voor de tropische vissen aangenaam vertoeven in een watertemperatuur van 26 tot 28 graden. Elk vissoort onderscheidt zich in uiterlijk, maar ook in gedrag. Zo zwemmen de malawicichliden in grote scholen en zie je de zilveren arowana’s vaak als koppeltje ronddwalen. Op de bodem spot je de algeneters. Algeneters helpen ons om het bassin schoon te houden. Deze bodembewoner voedt zich met plankton en verschillende soorten algen en zorgt ervoor dat er geen overtollige algenvorming ontstaat.

Zoetwaterhaai

Wil jij alle bewoners ontmoeten? Neem dan ook het wildpad bovenlangs het aquarium voor een totaal andere kijk op de onderwaterwereld. Grote kans dat je aan de oppervlakte de vinnen van de Pangasius sanitwongsei spot. Deze rover wordt in de volksmond ook wel zoetwaterhaai genoemd en dat is niet gek. Dankzij zijn imposante uiterlijk is hij een van de opvallendste bewoners van ons aquarium. Oorspronkelijk leeft de Pangasius in de Mekong River, één van de grootste rivieren van Azië én onze grote inspiratiebron voor de bouw van Pankong River.

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer