Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Orchideeëntuin

Kijk er niet verbaasd van op als je door de tropen wandelt en geen orchidee tegenkomt. Orchideeën houden namelijk van licht, wat schaars is in de begroeide jungle. Om toch zonnestralen op te vangen, klemmen orchideeën hun lange luchtwortels stevig vast aan het boomschors om zo met de groeiende boomtoppen mee te liften naar het licht. In de Orchideeëntuin van de Orchideeën Hoeve krijg je de kans om deze zogeheten epifyten, die op allerlei tropische plekken in de wereld op onbereikbare hoogtes groeien, op ooghoogte te spotten. 

Bijzondere orchideeën

Wandel via kronkelachtige paden onder de luchtwortels van de vanda door en zorg dat jouw zicht op scherp staat. In deze Orchideeëntuin vind je namelijk niet alleen bijzondere orchideeën vastgeklemd op boomstammen of humusrijke takken, maar ook verscheidene tropische bloemen en planten. Speciaal voor deze tropische schoonheden ligt de luchtvochtigheid in deze tuin hoger dan wij gewend zijn in Nederland, namelijk rond de 70%.

Orchideeëntuin waterval - Junglepark de Orchideeën Hoeve

De waterval

De grote waterval in de Orchideeëntuin mondt uit in een klein riviertje die als levensader door de tuin kabbelt. Stilstaand op één van de bruggetjes in de Orchideeëntuin heb je een prachtig vergezicht door de jungletuin terwijl er onder jou ontelbare koikarpers zwemmen en schildpadden met gestrekte benen liggen te zonnen langs de oever van het riviertje.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer