Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Orchideeën­kwekerij

De roots van de Orchideeën Hoeve liggen bij het kweken van orchideeën. In 1957 kocht Thomas Maarssen sr. zijn eerste orchideeën aan. Deze dagen kom je de kwekerij nog steeds tegen in het park. Onder andere de cymbidium, de phalaenopsis, het venusschoentje en zeldzame orchideeën vind je in grote getale terug in onze orchideeënkwekerij die bij elkaar zo’n 3.000 vierkante meter bekleedt.

*De orchideeën in de kwekerij laten zich van december tot en met mei van hun mooiste kant zien.

Orchideeënvragen

Bewonder in onze orchideeënkwekerij de wijze waarop orchideeën groeien* en zie hoe onze medewerkers de orchideeën verzorgen. Stel ondertussen gerust vragen over jouw orchidee aan één van onze medewerkers. Wij delen graag onze orchideeënpassie en staan jou met raad en daad te woord.

Bijzondere orchideeën

Met ruim 31.000 soorten is de orchidee één van de grootste plantenfamilie op deze aardbol. Naast bekende orchideeën als de phalaenopsis en het venusschoentje zijn er nog duizenden zeldzame orchideeënsoorten. De Orchideeën Hoeve vindt het belangrijk om de uitzonderlijke orchideeënsoorten onder de aandacht te brengen bij bezoekers, maar ook om deze soorten in stand te houden. Je vindt de bijzondere orchideeënsoorten in de kwekerij voor de speeltuin en in de orchideeëntuin.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer