Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Makirijk

In het Makirijk betreed je een idyllische buitenwereld die wordt bewoond door allerlei dieren die er vrij op los leven. Dwaal langs de oever van de gigantische vijver en bewonder de springkunsten van de nieuwsgierige ringstaartmaki’s, waggel mee met tientallen eendjes, sta oog in oog met de wollige alpaca’s en geniet van de rondscharrelende flamingo’s. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij in elk jaargetijde het Makirijk kan doorkruizen.

Ringstaartmaki’s

In het Makirijk wordt er geheerst door veertien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s. Van nieuwsgierig tot eigenwijs en van grappig tot vertederend. De aapjes hebben stuk voor stuk een uniek karakter en laten jou op de twee grote apeneilanden graag zien waar ze goed in zijn: springen, spelen, verzorgen en zonnebaden. Ook in het ruime binnenverblijf hebben de aapjes alle ruimte om te bewegen en kun jij door het kijkglas meegenieten van de gekke capriolen.

Vijver

De gigantische vijver vormt de levensader van het Makirijk. Langs de oever vind je bankjes waar je een prachtig uitzicht hebt op de waterval en kan genieten van de flamingo’s die regelmatig een poot intrekken om op te warmen en uit te rusten. De witte kwakertjes, mandarijneenden en roodschoudertalingen spot je vaak dobberend op het water, maar ze waggelen ook regelmatig op de looppaden in de hoop dat jij ze trakteert op een lekker hapje!

Makirijk eenden voeren - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Overdekte route

In het Makirijk ben je buiten, maar dankzij de overdekte looproute is het onder alle weersomstandigheden te bezoeken. In het Makirijk vind je tevens het verblijf van onze vijf alpaca’s en miniatuurezels. Durf jij ze te aaien?

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer