Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Lorituin

Zestig gekleurde papegaaitjes zullen jou vrolijk begroeten bij binnenkomst in de Lorituin. De zogeheten lori’s fladderen er lustig op los en zorgen voor een onvergetelijke beleving. Naast imponeren willen ze namelijk maar één ding: gevoerd worden. Als je de Lorituin met een klein voederbakje in jouw hand betreedt, zullen de lori’s op jouw arm, schouder of zelfs hoofd landen en zich te goed doen aan hun lievelingsmaaltje uit het bakje.

Lori van de Blauwe Bergen

De clowneske papegaaitjes worden ook wel regenbooglori of lori van de Blauwe Bergen genoemd. Dit laatste heeft alles te maken met de herkomst van de lori’s: de Blauwe Bergen in Australië en Tasmanië. Deze herkomst is terug te vinden in de Lorituin. Naast een stromend beekje, gesteentes en tropische natuur, heeft kunstenares Merel Visser enorme muurschilderingen gemaakt waarop onder andere het Australische Ayers Rock te bewonderen is.

Vogelvrije route

Houd je jouw bezoek aan de Orchideeën Hoeve liever vogelvrij? Bewandel dan de vogelvrije route rondom de volière van de Lorituin. Vanaf deze route kun je jouw gezelschap alsnog zien en zo toch genieten van de unieke beleving in de Lorituin.

Honden zijn niet toegestaan in de volière van de Lorituin.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer