Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Lorituin

In verband met onze veiligheidsmaatregelen omtrent het coronavirus is de volière van de Lorituin tijdelijk niet toegankelijk om fysiek contact met de lori’s te voorkomen. Er loopt een route bij de volière om zodat je toch kunt genieten van deze vrolijke vogels.

Zestig gekleurde papegaaitjes zullen jou vrolijk begroeten bij binnenkomst in de Lorituin. De zogeheten lori’s fladderen er lustig op los en zorgen voor een onvergetelijke beleving. Naast imponeren willen ze namelijk maar één ding: gevoerd worden. Als je de Lorituin met een klein voederbakje in jouw hand betreedt, zullen de lori’s op jouw arm, schouder of zelfs hoofd landen en zich te goed doen aan hun lievelingsmaaltje uit het bakje.

Lori van de Blauwe Bergen

De clowneske papegaaitjes worden ook wel regenbooglori of lori van de Blauwe Bergen genoemd. Dit laatste heeft alles te maken met de herkomst van de lori’s: de Blauwe Bergen in Australië en Tasmanië. Deze herkomst is terug te vinden in de Lorituin. Naast een stromend beekje, gesteentes en tropische natuur, heeft kunstenares Merel Visser enorme muurschilderingen gemaakt waarop onder andere het Australische Ayers Rock te bewonderen is.

Vogelvrije route

Houd je jouw bezoek aan de Orchideeën Hoeve liever vogelvrij? Bewandel dan de vogelvrije route rondom de volière van de Lorituin. Vanaf deze route kun je jouw gezelschap alsnog zien en zo toch genieten van de unieke beleving in de Lorituin.

Honden zijn niet toegestaan in de volière van de Lorituin.

De Orchideeën Hoeve is weer geopend! Reserveer hier jouw bezoek Lees meer