Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Amazone Regenwoud

Zodra je het Amazone Regenwoud binnenstapt, waan je je in een tropisch regenwoud hier heel ver vandaan. Net als bij een echt regenwoud is het Amazone Regenwoud opgebouwd uit drie groeilagen. In deze volgroeide tuin krijgen bomen en planten de mogelijkheid om echt groot te worden. Spot bijvoorbeeld de metershoge witte strelitzia of tropische palmen zoals de Mexicaanse waaierpalm en de vissenstaartpalm.

Tropische flora en fauna

Dwars door het Amazone Regenwoud loopt de achttien meter lange hoofdbrug. Vanaf deze brug heb je een prachtig overzicht over de dieren en planten die leven in de verschillende groeilagen. Volg bijvoorbeeld de witoorpenseelaapjes en roodbuiktamarins al roetsjend door de boomtakken, geniet van de roodschoudertalingen die staand op één poot hun middagdutje doen en bewonder de schoonheid van de vanille orchidee, de bromelia en de hertshoorn.

Wildpaden

Houd je van avontuur? Kies dan voor de avontuurlijke routes in het Amazone Regenwoud. Scheer rakelings over de kraakheldere vijver met de gammele touwbrug, klauter over rotsachtige paden en spring van de ene naar de andere steen om – hopelijk zonder nat pak – het einde van de snelstromende beek te bereiken. Maar blijf op je hoede! In deze tuin zwemmen namelijk ook enorme riviermonsters. Roodstaartmeervallen houden je vanuit de amazonevijver goed in de gaten! Als je durft mag je deze meterslange vissen een lekker garnaaltje voeren.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer