Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Toegankelijkheid

Zit je in een rolstoel, zijn rustmomenten onderweg belangrijk of kom je op bezoek met jouw hulphond? Geen probleem! In de Orchideeën Hoeve hebben wij verschillende voorzieningen om een bezoek voor iedereen toegankelijk en zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat een avonturier graag voorbereid op pad gaat, laten wij jou online alvast kennismaken met onze voorzieningen.

Rolstoeltoegankelijke paden

De hoofdroute door de Orchideeën Hoeve is geheel drempelloos en geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel, scootmobiel of een ander hulpmiddel. 90% van de route bestaat uit betonpaden van minimaal 95 cm breed. Houd er wel rekening mee dat er in de route enkele paden met avontuurlijke elementen zijn aangebracht:

 • Het pad in het Amazone Regenwoud loopt langzaam op richting de grote brug.
 • In de Orchideeëntuin en Lorituin bestaat de route uit klinkers.
 • De vogelvrije route om de Lorituin heen is gemaakt van vlonders.
 • Om in de Lorituin te komen moet je door een sluis met klapdeuren van 100 cm breed. De sluis biedt ruimte aan één rolstoel per keer.
 • ’t Stekkasje is alleen via een deur van 80 cm te bereiken.
 • De Vlinder Vallei is heuvelachtig. De linkerkant van dit gebied is via een helling toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wanneer de helling te steil is voor jouw rolstoel, kun je dit gedeelte van de route omzeilen.

Download plattegrond

*De avonturenpaden in de verschillende gebieden en de touwbrug in het Amazone Regenwoud zijn alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn. Het is niet mogelijk om deze paden te betreden met een rolstoel of kinderwagen.

Rolstoel reserveren

Slecht ter been? De Orchideeën Hoeve beschikt over een beperkt aantal rolstoelen die kosteloos gebruikt kunnen worden. Reserveer voorafgaand aan jouw bezoek een rolstoel via 0527 – 20 28 75 of info@orchideeenhoeve.nl. Gereserveerde rolstoelen kunnen door een begeleider opgehaald worden bij de garderobe in de centrale hal.

Scootmobielen en loopfietsen

Het is mogelijk om met een scootmobiel of loopfiets de Orchideeën Hoeve te bezoeken. Stapvoets rijden is verplicht.

Rustmomenten onderweg

Uitrusten op een bankje kan in het park om de ± 40 m.

Hulp – en geleidehonden

Jouw steun en toeverlaat is uiteraard van harte welkom in ons park. Hulphonden hoeven niet voorafgaand aan een bezoek aangemeld worden. Laat jouw hond van te voren wel goed uit op onze parkeerplaats en hou hem in het park aangelijnd.

Invalidentoiletten

Er zijn 4 invalidentoiletten in het park aanwezig; twee in de centrale hal en twee in de ‘Zwevende’ Bloementuin. In de ‘Zwevende’ Bloementuin is de deur van de toilet 102 cm breed. De toiletten in de centrale hal hebben een deur van 90 cm. Alle invalidetoiletten zijn uitgerust met een spoel- en föhninstallatie. Eén van de toiletten in onze centrale hal beschikt daarnaast ook over een sta-op hulp.

Invalidenparkeerplaats

Voor de ingang van de Orchideeën Hoeve zijn 10 parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Vanaf de invalidenparkeerplaats naar de kassa is het 65 meter. Parkeren is bij de Orchideeën Hoeve gratis.

Openbaar vervoer

De Orchideeën Hoeve is alleen op doordeweekse dagen bereikbaar per bus. Vanaf bushalte ‘Orchideeën Hoeve’ naar de ingang van het park is het 313 meter.

Plan jouw route

Prikkelarm bezoek

De Orchideeën Hoeve is niet prikkelarm. Tijdens een bezoek aan ons park kun je dit onder andere verwachten:

 • Natuurlijke geluiden van dieren, watervallen en andere bezoekers en zachte tropische achtergrond muziek.
 • Onverwachte ontmoetingen met onze dieren. De dieren in ons park leven vrij in de verschillende themagebieden en kunnen op onverwachte momenten tevoorschijn komen. Blijf op gepaste afstand en laat de dieren met rust.  
 • Tijdens een bezoek aan de Lorituin komen de papegaaitjes op je hoofd, arm of schouder zitten. Wil je dit liever niet? Bij de Lorituin is het mogelijk om uit te wijken naar onze vogelvrije route.  
 • Op reguliere dagen maakt de Orchideeën Hoeve geen gebruik van lichteffecten. Op donkere dagen kunnen er in de ‘Zwevende’ Bloementuin gele daglichtlampen aan staan.
 • De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt, maar de temperaturen wisselen per ruimte. In de Vlinder Vallei is het warmst. In het Makirijk loop je buiten onder een corridor door.
 • In de vakantieperiodes biedt de Orchideeën Hoeve extra activiteiten aan. Deze speciale activiteiten op het gebied van muziek, entertainment en theatershows zijn terug te vinden in de dagkalender. Wij raden het aan om de dagkalender te raadplegen voor jouw bezoek.

Een rustig(er) bezoek

Mocht je behoefte hebben aan een zo rustig mogelijk bezoek binnen onze reguliere openingstijden, dan raden we je aan om je bezoek te plannen buiten de weekenden en de vakantieperiodes. Aan het begin en het einde van de dag is het vaak het rustigst.

Bezoek Jungletheater

In het Jungletheater zijn de zitplaatsen op onze boomstamtribune toegankelijk via een trap. Bezoekers die slecht ter been zijn mogen gebruik maken van de eerste rij. Voor rolstoelgebruikers houden wij ruimte vrij voor de tribune. Jouw gezelschap mag op een klapstoel naast de rolstoel zitten.

Tijdens shows in het Jungletheater dimmen wij de verlichting en zorgen gekleurde lampen voor het uitlichten van het podium. Voorafgaand en tijdens de show maken wij gebruik van muziek. Lichteffecten worden niet gebruikt.

Bekijk onze dagkalender voor de actuele showtijden

Andere vragen?

Staat jouw vraag over een voorziening er niet tussen of wil je iets anders weten? Onze medewerkers van de receptie helpen je graag verder via info@orchideeenhoeve.nl of 0527 – 20 28 75.

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer