Curve
 

privacy statement

  • Privacy Statement

Wij vinden jouw privacy zeer belangrijk. Daarom verwerken en beveiligen wij de persoonlijke gegevens die jij met de Orchideeën Hoeve B.V. deelt precies zoals de privacywetgeving voorschrijft. In dit privacystatement lichten wij onder meer toe welke persoonsgegevens wij van jou verzamelen en met welke doelen wij dit doen. Heb je hier vragen over, neem gerust contact met ons op via:

1. Over ons

Wat leuk dat je onze website bezoekt! Heb je vragen over deze privacyverklaring of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw rechten, dan kun je ons via onderstaande gegevens bereiken.

De Orchideeën Hoeve B.V.
KvK-nummer: 39030643
E-mailadres: privacy@orchideeenhoeve.nl
Telefoonnummer: 0527-202875

2. Persoonsgegevens

Deze persoonsgegevens verwerken we
a. Naam;
b. NAW-gegevens;
c. E-mailadres;
d. Telefoonnummer;
e. Geboortedatum;
f. Geslacht;
g. Rekeningnummer en betaalgegevens;
h. Curriculum vitae (bij sollicitatie);
i. IP-adres en surfgedrag.
 
Deze bijzondere persoonsgegevens verwerken we
a. Portretten (waaruit bijzondere gegevens afgeleid kunnen worden)

Hoe komen we aan jouw persoonsgegevens?
We hebben bovenstaande persoonsgegevens van jouzelf verkregen of in openbare registers, zoals het handelsregister van de KvK of andere open bronnen verkregen. Je IP-adres verzamelen we wanneer je over onze website surft.

3. Doeleinden

Om deze redenen verwerken we de persoonsgegevens
We verwerken je persoonsgegevens alleen wanneer we dat van de wet mogen en voor de doeleinden die we hieronder hebben beschreven

(Groeps)reserveringen
Wanneer jij een reservering bij ons plaatst, verwerken wij je contactgegevens om de (groeps)reservering te kunnen verwerken in ons systeem en contact te kunnen opnemen rondom het groepsbezoek. Zonder deze gegevens kunnen we de reservering niet inboeken in ons systeem en geen orderbevestiging versturen. Tevens zijn de gegevens noodzakelijk voor financiële afwikkeling. We bewaren deze gegevens vervolgens 8 jaar, om aan onze bewaarplicht te kunnen voldoen.

Jaarkaart
Om een persoonsgebonden jaarkaart te kunnen opstellen, verwerken wij je NAW-gegevens, geslacht, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres en je portret. Je portret, naam en geboortedatum zijn noodzakelijk om een pasje te kunnen drukken ter identificatie bij de toegang van het park. De overige contactgegevens verwerken wij om met jou te kunnen communiceren met betrekking tot je jaarabonnement en het jaarkaartvoordeelprogramma.

Wanneer de jaarkaart niet wordt verlengd, dan worden de gegevens na maximaal twee jaar geanonimiseerd. De digitale kopie van de jaarkaart (incl. portret) wordt na twee jaar vernietigd.

(Webshop)bestellingen
Koop je iets in onze webshop, dan slaan we jouw gegevens op om de betaling mogelijk te maken en om de producten naar je te kunnen versturen. Vanwege onze administratieplicht bewaren we deze gegevens 8 jaar. Bovendien bewaren we de gegevens van de bestelling ook om vragen over de bestelling of de conformiteit van producten te kunnen beantwoorden en te kunnen controleren of jij de kopende partij bent geweest.

Bij betaling zullen we daarnaast te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. We bewaren facturen en betaalgegevens 8 jaar.

E-ticket
Wanneer je via onze e-ticketmodule een bestelling plaatst, verwerken wij de door jou opgegeven gegevens om de bestelling te kunnen verwerken en contact met je te kunnen opnemen rondom je bezoek aan de Orchideeën Hoeve. Bij betaling zullen we bovendien te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. We bewaren offertes, facturen en betaalgegevens 8 jaar.

Aanvraag groepsbrochure
Als je bij ons een groepsbrochure aanvraagt, hebben wij je contactgegevens nodig om jou deze brochure te kunnen versturen, per e-mail of post, afhankelijk van jouw voorkeur. Omdat wij graag nog een tijdje willen kunnen terugzien wie bij ons een brochure heeft aangevraagd, bewaren wij aanvraagformulieren en e-mails maximaal 2 jaar.

Sollicitatieformulier
Wat ontzettend leuk dat je bij ons wil werken! Via onze website kun je solliciteren op een van onze vacatures, wij verwerken gegevens om deze sollicitatie af te handelen. Dit zijn de gegevens die jij zelf bij jouw sollicitatie aan ons hebt verstrekt. Deze gegevens worden verwerkt omdat wij daar een gerechtvaardigd belang bij hebben, zonder deze gegevens kunnen wij jouw sollicitatie niet in behandeling nemen en niet beoordelen of wij jou een baan gaan geven.

Sollicitatiegegevens bewaren wij uiterlijk tot het eind van de sollicitatieprocedure. Na afloop van deze termijn zullen wij de gegevens binnen 4 weken verwijderen. Open sollicitaties worden na ontvangst maximaal 6 maanden bewaard.

(Promotie)foto’s
Om promotie te maken voor evenementen, activiteiten of gebeurtenissen, gebruiken wij foto’s, waarop jij herkenbaar in beeld kan zijn

Wij hebben een gerechtvaardigd belang om jouw portretfoto te verwerken, namelijk een belang om de foto’s te kunnen in zetten voor onze eigen bedrijfsvoering, waaronder ter promotie. Wij hebben daarbij een afweging gemaakt tussen jouw privacybelang en onze belangen. Wanneer iemand heel herkenbaar in beeld wordt gebracht, zullen wij bovendien de geportretteerde om toestemming vragen of een quitclaim laten tekenen.

Wij bewaren sfeerfoto’s totdat ze niet meer de werkelijkheid weergeven. Foto’s op basis van quitclaims worden oneindig bewaard, zoals overeengekomen in de quitclaim.

Contactformulier of e-mail
Je kunt met ons contact opnemen via ons contactformulier of door een e-mail te sturen. We hebben dan een gerechtvaardigd belang om de gegevens die we op die wijze van jou hebben verkregen te verwerken. De inhoud van de e-mail of het bericht via het contactformulier, je naam en e-mailadres verwerken we het met doel om op je bericht te kunnen reageren. We bewaren deze communicatie maximaal twee jaar.

Nieuwsbrief
We versturen je graag een nieuwsbrief, omdat je klant bij ons bent of omdat je daar jezelf voor hebt ingeschreven. We verwerken daarom je naam en e-mailadres om je informatie en nieuws te kunnen sturen. We bieden onder elke nieuwbrief de mogelijkheid aan om je uit te schrijven. We bewaren je gegevens voor dit doeleinde, totdat je je hebt uitgeschreven.

Winacties
Als je mee hebt gedaan aan een winactie, bewaren we de door jou opgegeven gegevens alleen ten behoeve van deze winactie en om jou het gewonnen product toe te kunnen sturen of je de dienst te kunnen leveren. We bewaren je gegevens maximaal één jaar, om iedereen een eerlijke winkans te kunnen bieden.

Websitebezoek
Leuk dat je onze website bezoekt! Wij verwerken via Google Analytics je IP-adres, internetbrowser en surfgedrag om zo het functioneren van onze website te kunnen verbeteren en ons aanbod beter te kunnen afstemmen op jouw voorkeuren. Je IP-adres wordt geanonimiseerd. Daarnaast analyseren wij het bezoek van de website om onze marketingcampagnes op te zetten, te meten, uit te voeren en te verbeteren.

4. Doorgifte

Ontvangers van persoonsgegevens
We delen jouw gegevens met de volgende partijen, waaronder onze verwerkers:

  • Bouw en hosting van onze website
  • Nieuwsbriefdienst;
  • E-maildienst;
  • Bezorgdiensten;
  • Boekhoudprogramma voor facturatie;
  • Online formulieren voor winacties;
  • Marketingdiensten;
  • Betaaldiensten;
  • Analytische en advertentiecookies, zie ook punt 7.

Met onze verwerkers hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten. Wij hebben de door ons ingeschakelde verwerkers verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Doorgifte derde landen
Wij proberen persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EER te verwerken, maar soms ontkomen we er niet aan ook diensten van buiten de EER in te zetten. Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land.

Links
Op onze website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

5. Jouw rechten

We informeren je graag over de rechten die jij hebt en de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via privacy@orchideeenhoeve.nl.

Inzage, rectificatie en wissing
Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van je verwerken en je mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te wissen.

Beperking van de verwerking
Je hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, we jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking.

Recht op bezwaar
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing, dan zullen we jouw persoonsgegevens daar niet meer voor inzetten.

Gegevensoverdraagbaarheid
Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je ons toestemming had gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan.

Toestemming intrekken
Hebben we je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Klachten
Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

6. Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

7. Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op randapparatuur wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer: [http://www.consuwijzer.nl/telecom-post/internet/privacy/uitleg-cookies].

Functionele cookies
Sommige cookies zijn nodig om de primaire functies van deze website uit te voeren. Wij plaatsen daarom functionele cookies. Met behulp van deze cookies slaan wij jouw gegevens en voorkeuren op. Wij kunnen de website daardoor zo goed mogelijk aanpassen op jouw surfgedrag en ervoor zorgen dat jij tijdens de sessie meer gebruiksgemak ervaart. Wij zijn niet verplicht om jouw toestemming te vragen om deze cookies te plaatsen of te lezen.

Analytische cookies
Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij analytische cookies van Google Analytics. Daarbij wordt jouw IP-adres geanonimiseerd. Deze cookies worden maximaal 26 maanden bewaard.

Social media
We willen het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

Uitschakelen en verwijderen
Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

8. Wijzigingen

Het kan zijn dat we onze privacyverklaring moeten wijzigen, bijvoorbeeld omdat we een andere werkwijze zijn gaan hanteren. We zullen de nieuwe privacyverklaring altijd op onze website publiceren. Als de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zullen we de wijzigingen ook direct met jou communiceren.