Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Nelly Isler

De Cambria Burrageara Nelly Isler zul je niet gauw tegenkomen op een tropische vakantie. Deze orchidee is namelijk een kruising van verschillende geslachten. De kweker van de orchidee heeft zijn schepping vernoemd naar zijn vrouw ‘Nelly Isler’. Als de Nelly Isler op een koele plaats staat worden de bloemen donkerrood en geeft de plant een heerlijke zoete geur af. Bij de juiste leefomstandigheden kan de plant zelfs meerdere takken geven!

Verzorging Nelly Isler

Licht: Zet de Nelly Isler op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht.

Temperatuur: De Nelly Isler houdt van een koele en luchtige omgeving. Zomers mag de Nelly Isler buiten onder een afdakje staan.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan. Eén waterbeurt in de zeven tot negen dagen is voldoende. Geef de Nelly Isler pas weer water als de aarde bijna droog is. Dit is goed te meten met een satéprikker. Steek de satéprikker in de grond en haal hem af en toe naar boven. Als de satéprikker droog is, heeft de Nelly Isler water nodig.

Besproeien van knoppen: In de winter- en zomermaanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: Voed de Nelly Isler tweemaal per maand met onze speciale orchideeënvoeding ‘Groei en bloei’. Dosering: één afgestreken theelepel op één liter water. Strooi in februari, mei en september eenmaal een afgestreken theelepel ‘Grondverbeteraar’ over het potmateriaal. Van november tot en met januari heeft de orchidee geen voeding nodig. Bestel hier het volledige verzorgingspakket voor de Nelly Isler.

Grond: Het is belangrijk om de Nelly Isler één keer in de drie jaar, of eerder als de grond verteerd is, te verpotten in orchideeëngrond. De Orchideeën Hoeve heeft voor de Nelly Isler een luchtig mengsel samengesteld van bark, kokos en turf. Dit mengsel is te koop in onze winkel en in onze webshop. Verpot de Nelly Isler als deze is uitgegroeid (in het voorjaar).

Na de bloei: Snij de bloemstengel, als deze uitgebloeid is, helemaal onderaan de stengel af. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer een bloemtak, dit duurt gemiddeld zo’n acht tot twaalf maanden.

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer