Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Ludisia (juweelorchidee)

De Ludisia, die oorspronkelijk leeft in Zuidoost-Azië en China, is een makkelijke plant om in de huiskamer te houden. De orchidee heeft in de bloeiperiode kleine witte bloemetjes. Met haar de dieprode bladeren met witte nerven blijft deze plant ook na de bloei een schoonheid om te zien. De Ludisia wordt daarom ook wel Juweelorchidee genoemd.

Verzorging Ludisia

Licht: Zet de Ludisia op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht.

Temperatuur: De Ludisia houdt van een warme en vochtige omgeving.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan. Eén waterbeurt in de zeven tot negen dagen is voldoende. Geef de Ludisia pas weer water als de aarde bijna droog is. Dit is goed te meten met een satéprikker. Steek de satéprikker in de grond en haal hem af en toe naar boven. Als de satéprikker droog is, heeft de Ludisia water nodig.

Besproeien van knoppen: In de winter- en zomermaanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: Voed de Ludisia tweemaal per maand met onze speciale orchideeënvoeding ‘Groei en bloei’. Dosering: één afgestreken theelepel op één liter water. Strooi in februari, mei en september eenmaal een afgestreken theelepel ‘Grondverbeteraar’ over het potmateriaal. Van november tot en met januari heeft de orchidee geen voeding nodig. Bestel hier het volledige verzorgingspakket voor de Ludisia.

Grond: Het is belangrijk om de Ludisia één keer in de drie jaar, of eerder als de grond verteerd is, te verpotten in speciale grond voor de Ludisia. Verpot de Ludisia als deze is uitgegroeid (in het voorjaar).

Na de bloei: Snij de bloemstengel, als deze uitgebloeid is, helemaal onderaan de stengel af. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer een bloemtak, dit duurt gemiddeld zo’n acht tot twaalf maanden.

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer