Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Nieuwe tropische familieleden

De kleurrijke familie van Junglepark de Orchideeën Hoeve is een aantal tropische familieleden rijker! Maak online alvast kennis met onze nieuwe toekan, witwangtoerako en kroonduiven en ga voorbereid op ontdekkingstocht in ons junglepark

Toekan

Met zijn felgekleurde snavel en zwarte lichaam herken je de toekan in het Amazone Regenwoud direct. Wist je dat een toekansnavel een bijzondere werking heeft? De snavel werkt als een temperatuurregelaar. Door meer of minder bloed door zijn snavel te laten stromen, kan de toekan zich opwarmen of juist laten afkoelen. Eén favoriete locatie in het Amazone Regenwoud heeft de toekan niet, maar door zijn opvallende uiterlijk kun je hem bijna niet missen.

Toekan in de Orchideeën Hoeve

Violette schildtoerako

Voor een kennismaking met de violette schildtoerako in het Amazone Regenwoud moet je goed om je heen kijken. Deze donkere vogel zit graag hoog op een tak en is een ster in verstoppen. De bijzondere bouw van zijn voeten komt hierbij goed van pas. Toerako’s hebben namelijk een vierde teen aan de buitenkant van hun voet, die ze naar voor en achter kunnen draaien. De toerako heeft hierdoor op iedere boomstam goed grip.

Violette schildtoerako in de Orchideeën Hoeve

Witwangtoerako

Kennismaken met de witwangtoerako kan in onze Orchideeëntuin. Hier hopt deze prachtige vogel razendsnel van tak naar tak of vliegt hij korte stukjes van A naar B. Zijn heldergroene kleur is een lust voor het oog en komt op een bijzondere manier tot stand. Waar de meeste vogels hun kleur krijgen door kleurpigmenten in hun voedsel, kan de toerako zijn eigen kleurpigmenten maken.

Witwangtoerako in de Orchideeën Hoeve

Kroonduiven

Voor een koninklijke ontmoeting moet je achterin het Amazone Regenwoud zijn. Twee kroonduiven zijn hier druk bezig met het bouwen van een nest. Zie je de vogels niet op hun nest zitten? Kijk dan eens tussen de struiken. De duiven met hun waaiervormige veren op hun kop scharrelen de hele dag rond op zoek naar eten en takjes voor het nest.

Kroonduiven in de Orchideeën Hoeve

Wil je weten welke dieren nog meer in Junglepark de Orchideeën Hoeve wonen? 

Ontmoet alle dieren

9 & 10 april Paasontbijt in de jungle Lees meer