Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Neem digitaal een kijkje in de jungle

De natuur in het junglepark van de Orchideeën Hoeve verrast ons het hele jaar door met kleurrijke schoonheden. De afgelopen maand hebben wij onder andere kunnen genieten van het ontpoppen van een komeetstaartvlinder, de schoonheid van de parachuteplant en het rijkelijk bloeien van de Duitse keizerin. Neem digitaal een kijkje en geniet mee van deze bijzondere momenten.

Een parachute in de jungle

In de jungle valt deze plant niet direct op, maar een bijzondere verschijning is het wel. In de onderstaande video neemt Ranger Richard je mee naar het Amazone Regenwoud en laat hij je genieten van de parachuteplant. Oorspronkelijk komt de Ceropegia sandersonii uit het steppe- en regenwoudgebied van Zuid-Afrika.

De geliefde roodbuiktamarins

In de onderstaande video neemt Ranger Richard je mee naar de populairste junglebewoners van het Amazone Regenwoud. Doordat de roodbuiktamarin scherpe klauwtjes heeft in plaats van vingers met nagels is hij een bedreven boomklimmer en slingeraar. Heel behendig roetsjt hij van tak naar tak en zelfs bomen met gladde basten zijn geen enkel probleem.

Bloeiende Duitse keizerin

De Duitse keizerin in de Orchideeëntuin staat in bloei! Bij het zien van de reusachtige bloemen verwacht je het misschien niet, maar deze koninklijke schoonheid is een cactusplant (Disocactus phyllanthoides). Aan de stengels die wel 1 meter lang kunnen worden verschijnen in het voorjaar heerlijk geurende bloemen van ongeveer 10 centimeter doorsnee.

Duitse keizerin

Bijzondere vlinder ontpopt

Afgelopen week is deze prachtige komeetstaartvlinder ontpopt. Lang genieten van deze schoonheid kan helaas niet. Doordat de komeetstaartvlinder alleen als rups kan eten, leeft hij als vlinder slechts vijf tot acht dagen. Gelukkig kun je door de onderstaande foto toch nog even genieten van deze opvallende vlinder.

Komeetstaartvlinder

Tropische hibiscus

In het junglepark kun je niet om deze tropische verschijning heen. Ranger Richard neemt je in de onderstaande video mee naar de Vlinder Vallei en laat je genieten van een aantal prachtige exemplaren.

Leukste uitje van Flevoland Stem en win een dagje uit voor het hele gezin! Lees meer