Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Kun je het fruit in de Orchideeën Hoeve eten?

In het junglepark van de Orchideeën Hoeve groeien verschillende fruitsoorten. Van bezoekers krijgen wij geregeld de vraag of je deze mandarijnen en bananen gewoon kunt eten. Ranger Richard neemt de proef op de som. 

Wilde bananen

Bananen zijn niet alleen geliefd bij apen, wij smullen ook geregeld van een heerlijke gele banaan. De bananen die je in de Orchideeën Hoeve vindt, zijn alleen niet de bananen die in de supermarkt liggen. Bij bananen is er namelijk een groot verschil tussen ‘wilde bananen’ en ‘supermarkt bananen’. In de onderstaande video neemt Ranger Richard je mee naar het Amazone Regenwoud en vertelt hij het verschil.

Bomen vol met mandarijnen

In de Orchideeëntuin en langs de Cirtuslaan vind je in deze tijd van het jaar bomen vol met mandarijnen. Hoewel deze vruchten er van de buitenkant uitzien als de ‘normale’ mandarijnen, zijn ze dat niet. Naast de kleinere dwergmandarijnen groeien er in onze Orchideeëntuin ook wilde mandarijnen. Ranger Richard gaat geen uitdaging uit de weg en proeft voor jullie de wilde mandarijnen. Deze mandarijnen zijn een tikkeltje bleker en de smaak… is ook niet hetzelfde.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer