Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Fuchsiavrienden bij de Orchideeën Hoeve

Ben jij een plantenliefhebber en hou je van bijzondere plantensoorten? Dan is de Vriendendag van de Fuchsiavereniging op 27 augustus 2022 iets voor jou! Op deze dag staat Junglepark de Orchideeën Hoeve volledig in het teken van de Fuchsia en kun je kennismaken met speciale fuchsiasoorten, kennis opdoen tijdens lezingen en zelfs jouw eigen fuchsia’s laten keuren tijdens de landelijke plantenwedstrijd.

Activiteiten

De activiteiten van de Fuchsiavrienden zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Deze zullen namelijk voor de entree plaatsvinden. Uiteraard kun je na het opdoen van al deze kennis nog een avontuurlijke ronde maken door ons park. Bij de Orchideeën Hoeve in het park zijn naast vele opfleurende bloemen en energieke dieren ook diverse en kleurrijke fuchsia’s te bewonderen.

Ben je lid bij de NKvF? Dan kunt je jouw tickets via hen aanschaffen. Ben je ook een plantenliefhebber, maar geen lid van de NKvF? Dat is geen probleem! Reserveer jouw tickets alvast online op onze website.

Reserveer tickets

Bloeiend openluchttheater

Niet alleen de kleuren, maar ook de vormen van de fuchsiabloemen zijn adembenemend… kijk maar eens goed. Zie jij de ballerina’s? Zodra de eerste bloemknoppen aan de takjes verschijnen, ontstaat er een bloeiend openluchttheater in jouw tuin. Als eerste komt er een bel tevoorschijn, die zich langzaam opent als klokje. Uit dit bloemklokje groeit vervolgens een rokje, waaruit lange sprieten komen. De onderkant van deze sprieten zijn iets dikker, alsof er spitzen aanzitten, wat elke bloem op een ballerina laat lijken.

Zien we jou op 27 augustus bij de Orchideeën Hoeve een ‘pirouette’ maken?

9 & 10 april Paasontbijt in de jungle Lees meer