Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

De reuzenwaterlelie staat in bloei!

Het is iedere keer weer een prachtig gezicht wanneer de reuzenwaterlelie in de ‘Zwevende’ Bloementuin bloeit. Tussen de gigantische bladeren trekt de spierwitte bloem, die ook nog eens een heerlijke ananasgeur verspreidt, direct jouw aandacht. Om deze bloem in het echt te kunnen bewonderen heb je geluk nodig. De bloemen van de Victoria waterlelie bloeien slechts twee nachten.

Bloeiwijze Victoria waterlelie

De Victoria waterlelie staat ook wel bekend als de koningin der waterlelies en heeft van alle waterleliesoorten de grootste bloem ter wereld. Wanneer de knop van de bloem opengaat, komt er een schitterende witte bloem tevoorschijn. Deze grote bloem verspreidt de eerste nacht een heerlijke ananasgeur en lokt hiermee kevertjes. De tweede avond kleurt de bloem roze om de kevertjes te overtuigen om stuifmeel mee te nemen.

Na twee nachten is de bloem uitgebloeid en verdwijnt ze onderwater. Gelukkig is dit niet het einde van de Victoria waterlelie. Ondanks dat haar bloem maar twee nachten bloeit, kan de waterlelie wel meerdere bloemen per jaar maken.

Wij hopen je binnenkort weer te mogen verwelkomen! De Orchideeën Hoeve tijdelijk gesloten Lees meer