Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

De Orchideeën Hoeve vanaf 16 mei weer geopend!

De Orchideeën Hoeve heeft zojuist toestemming van de gemeente gekregen om het park vanaf 16 mei weer te openen. De afgelopen weken is er in het park hard gewerkt en zijn diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. De winkel inclusief coffee to go mocht daarom op 4 mei alweer open. De familie Maarssen en medewerkers zijn zeer verheugd dat er nu ook groen licht gegeven is voor het park. “De natuur is tijdens de sluiting onverstoorbaar doorgegaan. De bloemen bloeien uitbundig, de planten staan er prachtig bij en onlangs is er nog een stokstaartje geboren. Wij staan dan ook te popelen om dit weer te kunnen delen met onze bezoekers.”

De winkel van Orchideeën Hoeve is sinds 4 mei weer open. Klik hier voor meer informatie.

Online ticket reserveren op starttijd

Om anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen heeft de Orchideeën Hoeve diverse maatregelen getroffen. Het maximum aantal bezoekers wordt per dag sterk gereduceerd en de looproute in het park is aangepast naar eenrichtingsverkeer. Daarnaast is iedere bezoeker, dus ook jaarkaarthouders en bezoekers die al in het bezit zijn van een geldig entreebewijs, verplicht online een kaartje te reserveren op starttijd. “Het tijdslotensysteem hebben wij in december 2019 al ingezet voor de Kaarsjesavonden. Uit ervaring weten we dus al dat we op deze manier veilig kunnen opereren”, vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen.

Voorlopig geen lori’s voeren

Voor onze vaste gasten zal het even wennen zijn. Jaarkaarthouders kunnen niet zomaar binnenlopen en het restaurant is tijdelijk omgetoverd tot ‘Take-away’. Daarnaast blijven bepaalde faciliteiten zoals de volière van de Lorituin nog even gesloten. “Ik denk echter als mensen eenmaal in het park zijn dat ze niet zo door hebben dat er in de wereld iets veranderd is”, licht Maarssen toe. “Natuurlijk moeten bezoekers ook bij ons hun handen desinfecteren, zijn er wachtlijnen aangebracht en staan er extra borden met duidelijke informatie. Ons park is echter zodanig uitgestrekt dat bezoekers op hun gemak kunnen genieten van hun uitje.”

Tickets vanaf 13 mei verkrijgbaar

Bestel tickets met starttijd

Wij hopen je vanaf 10 februari weer te mogen verwelkomen De Orchideeën Hoeve tijdelijk gesloten Lees meer