Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

De magie van WinterDroom is losgebarsten!

Nog nooit zag de jungle er zo sprookjesachtig uit als tijdens WinterDroom. Duizenden fonkelende lichtjes, een gloednieuw winterdorp en magische kleurenspots brengen van 1 t/m 31 december 2021 het winterse sprookje in de Orchideeën Hoeve tot leven. Neem jouw gezin mee op avontuur en geniet samen van een bijzonder dagje uit, die zodra de schemer valt nog magischer wordt. Lees gauw verder en ontdek de highlights van dit indoorspektakel. 

Kerstvakantietip! Van 2 t/m 8 januari 2022 beleef je magische avonturen tijdens het 'Magic Jungle Festival'. 

Een betoverende winterwandeling

Dwaal rond door de verlichte winterwereld en laat jouw mooiste winterdromen tot leven komen. Romantische fonteinen, talloze lampjes en sprookjesachtige winterdecors geven de jungle een unieke uitstraling en laten jou bij binnenkomst alles om je heen vergeten. Geniet volop van de bloeiende cymbidiums, bewonder de expositie ‘OerRock’ en maak samen met de enthousiaste stokstaartjes een kerstfoto.  

Winterdroom overdag - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Sneeuwpret in de Jungle

Ben jij gek op een witte decembermaand? Dan kan jouw geluk niet op! In de Vlinder Vallei van het geheel overdekte park dwarrelen in december de sneeuwvlokjes in het rond. Honderden sneeuwwitte papiervinders kruipen in de decembermaand uit hun pop en laten het de hele maand ‘sneeuwen’.

Sneeuwvlokjes - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Sfeervol winterentertainment

Bijzondere ontmoetingen en muzikaal vermaak zorgen tijdens WinterDroom voor een betoverende sfeer die je niet wilt missen. Geniet van een speciaal optreden van de rendieren, schuif aan bij de decembershow in het Jungletheater of swing samen met de kerstelfjes mee met de muziekacts.

Wil je weten wat er op welk tijdstip te doen is? Bekijk in de dagkalender het actuele entertainmentprogramma.

Kerstsfeer - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Een magische (schemer)beleving

Wil je optimaal genieten van de lichtjes en de unieke decemberbeleving in het junglepark? Plan dan je bezoek in de middag en doe zodra de schemert valt nog een extra rondje door het park! Tussen 15:00 uur en 17:00 uur gaan de lampjes nog meer sprankelen en transformeert de jungle langzaam in een magisch kleurenspektakel.

Winterdroom in de avond - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Jungledieren voeren

De jungledieren in het park laten zich niet zomaar ondersneeuwen en doen er alles aan om jouw aandacht te trekken. Met het voederpakket in de hand, kun je de dieren van dichtbij bewonderen en zorgen de vrolijke papegaaitjes gegarandeerd voor een lach op jouw gezicht.

Dieren voeren - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Winterse lekkernijen

Even alle indrukken op je in laten werken? Plan een stop bij één van de horecalocaties in het junglepark en trakteer jezelf op een warme chocolademelk, apfelstrudel of een verrukkelijke winterspecial.

Winterse lekkernijen - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Kerstshoppen in het Winterdorp

Een bezoek aan het gloednieuwe Winterdorp en de sfeervolle winkel kunnen tijdens WinterDroom niet ontbreken. Struin langs de knusse kraampjes, scoor de leukste cadeautjes en trakteer jezelf op een winterse lekkernij.

Tip! De winkel en het kerstdorp zijn gratis te bezoeken. Reserveren hiervoor is niet nodig.

Kerstdorp winkel - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Bezoek WinterDroom in de Orchideeën Hoeve

Van 1 t/m 31 december kun jij dagelijks genieten van een sprookjesachtig jungleavontuur tijdens ‘WinterDroom’. Reserveer nu jouw bezoek aan WinterDroom.

Boek jouw tickets

Leukste uitje van Flevoland Stem en win een dagje uit voor het hele gezin! Lees meer