Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Bloeiupdate uit het junglepark

Het hele jaar door kun je in de Orchideeën Hoeve genieten van tropische bloemen en planten. Waar sommige bloemen ons weken laten genieten van hun schoonheid zijn er ook exemplaren die slechts één of twee dagen bloeien. Geniet digitaal mee van de bloeiupdate uit ons junglepark en droom alvast weg bij de gedachten aan een bezoek later dit jaar.

Een witte paradijsvogelbloem

Wie kent de kleurrijke bloemen van de paradijsvogelbloem niet? In het Amazone Regenwoud staat de Strelitzia Nicoali in bloei. Ranger Richard neemt je in de onderstaande video mee naar het Amazone Regenwoud en laat je van dichtbij kennismaken met deze bijzondere paradijsvogelbloem.

Een kleurrijke bloemenzee

In december zijn de eerste Cymbidiums tevoorschijn gekomen in de orchideeënkwekerij* en nog steeds kunnen wij genieten van de kleurrijke bloemenzee die ontstaan is. De Cymbidium is een buitenbeetje in de orchideeënfamilie, want ze lijkt niet op haar soortgenoten. Toch is deze orchidee door de lange houdbaarheid van de bloemen de bekendste snij-orchidee van Nederland.

Cymbidiums in bloei

*De orchideeën in de kwekerij laten zich van december tot en met mei van hun mooiste kant zien.

Een wandelende schoonheid

Op dit moment bloeit in de Orchideeëntuin de Neomarica gracilis. Wanneer je deze tropische verschijning ziet, betovert ze je direct met haar looks. Helaas bloeien haar sprookjesachtige bloemen slechts één dag, maar niet getreurd. Aan de bloemtakken verschijnen meerdere bloemen. Wanneer de iris uitgebloeid is, maakt ze aan het eind van haar bloemstengel een nieuwe plantje. Zodra het plantje te zwaar wordt, buigt de stengel naar de grond en kan het plantje wortels maken. Hierdoor lijk deze opvallende iris te lopen en heeft ze de bijnaam ‘Walking Iris’ gekregen.

Walking iris

Een boom vol orchideeën

In de Vlinder Vallei bloeit een exotische boom vol met grote roze bloemen. In de volksmond wordt deze boom ook wel de orchideeboom genoemd. De grote roze bloemen lijken namelijk sprekend op orchideeën. Zie jij de overeenkomsten?

Orchideeënboom

Volop orchideeën in bloei

In de tropische tuinen van het park bloeien momenteel ook volop orchideeën. Zo bloeit vlak boven het pad in de Orchideeëntuin de Dendrobium densiflorum en kun je bij de waterval de grootbloemige Dendrobium Nobié vinden.

Orchideeën in bloei

volop orchideeën in bloei

Leukste uitje van Flevoland Stem en win een dagje uit voor het hele gezin! Lees meer