Curve
Curve

Kerst 2019: 'WinterDroom'

 • WinterDroom overdag
 • De Orchideeën Hoeve in kerstsfeer
 • Het park in kerstsfeer
 • Kerstsferen in de Orchideeën Hoeve
 • Kerstmarkt in de Orchideeën Hoeve
 • Kerstelfjes
 • Kerststukjes kopen
 • Kaarsjesavonden in de Orchideeën Hoeve
 • Decemberarrangementen
 • Kerstkoren
 • Kaarsjesavonden in de Orchideeën Hoeve
 • Kinderuitje december

Beleef jouw WinterDroom in de Orchideeën Hoeve

Met één stap in ‘WinterDroom’ ben je de wereld om je heen al vergeten. Van 7 t/m 26 december 2019 komen in de Orchideeën Hoeve winterse dromen tot leven in een sprookjesachtig decor van talloze bloemen, planten en dieren. Duizenden twinkelende lichtjes, een gezellige kerstmarkt, elf magische kaarsjesavonden en idyllische decors toveren het park om tot een internationaal winterspektakel voor jong en oud en laten jou genieten van al het goede dat december in zich heeft!

Reis van droomwereld naar droomwereld

Volg de prachtige routes door het park en laat bloemen, vlinders en vogels jouw winterdroom inkleuren. Door kilometers kerstverlichting en fonteinen lijkt het park uit een sprookjesboek geslopen. Strijk samen met je lief neer onder de prachtige bloemenhemels, droom weg bij het geluid van de watervallen en verwonder jezelf tussen tientallen bijzondere natuursculpturen. Wie weet spot je wel een aapje en met een beetje geluk ben je getuige van de prachtige liefdesdans tussen schildpadden. 

Bruisende kerstmarkt

Van 7 t/m 23 december 2019 beland je na een bezoek aan de tuinen in het kloppende hart van ‘WinterDroom: de kerstmarkt. Struin langs de veertig kraampjes op zoek naar originele cadeaus en proef de gezellige, knusse en warme kerstsfeer. Na je tas gevuld te hebben met mooie sieraden, lokale lekkernijen en handgemaakte waren kun je lekker bijkomen in het restaurant of op het horecaplein met een warme chocomel of een goedgevulde kop snert.

Magisch lichtjesfeest

De sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen al meer dan dertig jaar het hoogtepunt van het winterspektakel in de Orchideeën Hoeve. Op za. 7, zo. 8, do. 12, vr. 13, za. 14, zo. 15, do. 19, vr. 20, za. 21, zo. 22 en ma. 23 december 2019 komen om 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken in het park. De magische beleving die vervolgens ontstaat kun je alleen beschrijven als je deze lichtjesdroom hebt beleefd. Het gehele park inclusief kerstmarkt is op deze elf avonden geopend tot 21.00 uur. 

Het team van de kerstman

De hulpjes van de kerstman laten het in jouw ‘WinterDroom’ aan niets ontbreken. In ons zelfbedieningsrestaurant en bistro ‘De Sakura’ staan de elfjes voor jou klaar met glühwein, apfelstrudel en heerlijke wintergerechten. Daarnaast is het creatieve team van de kerstman neergestreken in onze winkel om al het bezoek te laten genieten van het creëren van duizenden bloemcreaties. 

Eerste en Tweede Kerstdag

Ook op Eerste en Tweede Kerstdag draait de droommachine in de Orchideeën Hoeve op volle toeren. Neem je familie er mee op uit in ons geheel overdekte park en beleef een onvergetelijk kerstavontuur! De Orchideeën Hoeve is beide kerstdagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Het 25.000 vierkante meter grote dak van de Orchideeën Hoeve biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden en zorgt dat jong en oud op elke gewenste dag ‘WinterDroom’ kan beleven. Parkeren bij de Orchideeën Hoeve is gratis.