Curve
Curve

Kerst 2018: 'WinterDroom'

  • De Orchideeën Hoeve in kerstsfeer
  • Tuinen in kerstsfeer
  • Kerstmarkt in de Orchideeën Hoeve
  • Kerstelfjes
  • Kerststukjes kopen
  • Decemberarrangementen
  • Kerstkoren
  • Kaarsjesavonden in de Orchideeën Hoeve
  • Kinderuitje december

Beleef jouw WinterDroom in de Orchideeën Hoeve

Met één stap in ‘WinterDroom’ ben je de wereld om je heen al vergeten. Van 7 t/m 26 december 2018 komen in de Orchideeën Hoeve winterse dromen tot leven in een sprookjesachtig decor van talloze bloemen, planten en dieren. Duizenden twinkelende lichtjes, een gezellige kerstmarkt, tien magische kaarsjesavonden en idyllische decors toveren het park om tot een internationaal winterspektakel voor jong en oud en laten jou genieten van al het goede dat december in zich heeft!

Reis van droomwereld naar droomwereld

Volg de prachtige routes door het park en laat bloemen, vlinders en vogels jouw winterdroom inkleuren. Door kilometers kerstverlichting, fonteinen en de speciale expositie ‘Arts of Nature’ lijkt het park uit een sprookjesboek geslopen. Strijk samen met je lief neer onder de prachtige bloemenhemels, droom weg bij het geluid van de watervallen en verwonder jezelf tussen tientallen bijzondere natuursculpturen. Wie weet spot je wel een aapje en met een beetje geluk ben je getuige van de prachtige liefdesdans tussen schildpadden. 

Bruisende kerstmarkt

Van 7 t/m 23 december 2018 beland je na een bezoek aan de tuinen in het kloppende hart van ‘Winterdroom: de kerstmarkt. Struin langs de veertig kraampjes op zoek naar originele cadeaus en proef de gezellige, knusse en warme kerstsfeer. Na je tas gevuld te hebben met mooie sieraden, lokale lekkernijen en handgemaakte waren kun je lekker bijkomen in het restaurant of op het horecaplein met een warme chocomel of een goedgevulde kop snert. Meer informatie > 

Magisch lichtjesfeest

De sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen al meer dan dertig jaar het hoogtepunt van het winterspektakel in de Orchideeën Hoeve. Op za. 8, zo. 9, do. 13, vr. 14, za. 15, zo. 16, do. 20, vr. 21, za. 22 en zo. 23 december 2018 komen om 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken in het park. De magische beleving die vervolgens ontstaat kun je alleen beschrijven als je deze lichtjesdroom hebt beleefd. Het gehele park inclusief kerstmarkt is op deze tien avonden geopend tot 21.00 uur. Een kaartje voor kaarsjesavond is verkrijgbaar vanaf 17:00 uur bij de ingang van het park en kost € 6,50 voor volwassenen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 5,00. Kinderen tot en met 3 jaar en bezoekers met een geldig dagentreebewijs hebben gratis toegang. Meer informatie >

Het team van de kerstman

De hulpjes van de kerstman laten het in jouw ‘WinterDroom’ aan niets ontbreken. In ons zelfbedieningsrestaurant en bistro ‘De Sakura’ staan de elfjes voor jou klaar met glühwein, apfelstrudel en heerlijke wintergerechten. Daarnaast is het creatieve team van de kerstman neergestreken in onze winkel om al het bezoek te laten genieten van het creëren van duizenden bloemcreaties. De beleving, de gezelligheid en de geur inspireren jou misschien wel om zelf aan de slag te gaan tijdens een van de elf kerstworkshops ‘bloemschikken’.

Bezoek je ‘WinterDroom’ met een groep? Klik hier voor onze speciale kerst- en decemberarrangementen en meer informatie.

Eerste en Tweede Kerstdag

Ook op Eerste en Tweede Kerstdag draait de droommachine in de Orchideeën Hoeve op volle toeren. Neem je familie er mee op uit in ons geheel overdekte park en beleef een onvergetelijk kerstavontuur! Klik hier voor meer informatie. De Orchideeën Hoeve is beide kerstdagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Het 25.000 vierkante meter grote dak van de Orchideeën hoeve biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden en zorgt dat jong en oud op elke gewenste dag ‘WinterDroom’ kan beleven. Parkeren bij de Orchideeën Hoeve is gratis.