Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Indoor speeltuin

Wil jij je kinderen lekker laten spelen in een indoorspeeltuin, maar ben je zelf ook toe aan een leuk uitje? Dan is Junglepark de Orchideeën Hoeve, inclusief indoor speeltuin van 1.000m2, een echte aanrader! Dit geheel overdekte park in Flevoland (nabij Emmeloord) is een speel- en dierentuin in één en biedt de leukste jungle-avonturen voor het hele gezin.

**Door de ANWB al 10 jaar op rij bekroond tot 'Leukste uitje van Flevoland'**

Bestel tickets

10 (speel)avonturen die je deze indoor speeltuin niet mag missen:

In de indoor speeltuin van de Orchideeën Hoeve kunnen jouw kinderen lekker overdekt spelen en beleef jij als (groot)ouder ook een topdag dankzij alle leuke dingen die je het bijbehorende junglepark kunt doen, zien en beleven: 

1. Indoor spelen in het Mangrovebos Speelparadijs 

Overdekt spelen in het Mangrove Speelparadijs - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Water uit de grond pompen, door de jungletoppen klimmen en met een liaan een kabbelend beekje oversteken… in de indoorspeeltuin van de Orchideeën Hoeve kunnen kinderen zich helemaal uitleven en als een echte avonturier op overlevingstocht. 

2. Op expeditie in het junglepark

Op expeditie in het junglepark - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Zijn de kinderen uitgespeeld in de indoor speeltuin? Dan is het tijd om op expeditie te gaan in het junglepark! Dit indoor paradijs is maar liefst 25.000 m2 groot en zit vol geheime weggetjes en spannende junglepaden die jullie leiden naar de leukste avonturen.

3. Papegaaitjes, riviermonsters en eendjes voeren

Dieren voeren in speeltuin - Junglepark de Orchideeën Hoeve

In het indoor junglepark kom je oog in oog te staan met allerlei dieren en het leuke is: je mag een aantal dieren zelf voeren! Maak jullie dagje weg met jonge kinderen dus extra leuk. Wie van de familie is een echte ranger en durft het aan om de papegaaitjes, riviermonsters en eendjes te voeren?

4. Op avontuur met de junglespeurtocht

Speurtocht voor kinderen - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Ben jij wel in voor een beetje extra avontuur? Doe dan mee met de junglespeurtocht en help directeur Aart met het vinden van de verdwenen stokstaartjes-vierling. Tijdens de speurtocht beleef je allerlei spannende avonturen.

5. Flamingo’s spotten

Overdekt spelen tussen flamingo's - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Heb jij weleens een echte flamingo ontmoet? In het Makirijk, aangrenzend aan de indoor speeltuin, leeft een grote groep Cubaanse flamingo’s die jij van heel dichtbij kunt bewonderen. Dat worden spectaculaire foto’s!

6. Spannende jungleshow

Spannende jungleshow met slangen - Junglepark de Orchideeën Hoeve

In het Jungletheater kunnen jullie even lekker op adem komen van alle indoor speelavonturen en kennis maken met echte junglegriezels. In twintig minuten tijd vertelt de ranger jullie alle leuke weetjes over meterslange slangen en harige vogelspinnen. Spannend… maar ook heel leerzaam!

7. Lunchen in de sprookjesachtige bloementuin

Restaurant binnenspeeltuin - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Begint jouw avonturiersmaag te rommelen? Maak dan een stop in de sprookjesachtige ‘Zwevende’ Bloementuin en bestel iets lekkers bij bistro 'De Sakura’! Uiteraard kun je hier ook allerlei lekkers voor de kinderen kopen zoals (soft)ijsjes, snacks en kinderboxen.

8. Volg de aapjes

Aapjes - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Spot je een aapje? Dan ben je niet aan het dromen. In het Amazone Regenwoud wonen namelijk allerlei aapjes die vrij in het park leven.

9. Spelen en ontdekken in de Vlinder Vallei

Avontuurlijk dagje uit - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Wist jij dat je in de Orchideeën Hoeve grootste vlindertuin van Europa kunt vinden? In deze vlindertuin kunnen jouw kinderen heerlijk ronddwalen tussen 2.000 tropische vlinders en ondertussen alles ontdekken over de bijzondere vlindercyclus. Naast het spotten van duizenden fladderende vlinders is de vlinderpoppenkast ook interessant.

10. Shoppen in het jungledorp

Speelgoed in het jungledorp - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Een dagje jungle sluit je natuurlijk af in het Jungledorp, waar jij de leukste woondecoratie, hippe planten, speelgoed en souvenirs shopt!

Goed om te weten over deze indoor speeltuin:

  1. Parkeren bij de Orchideeën Hoeve is gratis.
  2. De hoofdroute in het junglepark is drempelloos, dus makkelijk te bereiden met een kinderwagen en tevens toegankelijk voor rolstoelen. 
  3. Flesjes kun je gratis opwarmen in de twee restaurants, waar tevens kinderstoelen aanwezig zijn. 
  4. In de toiletten zijn verschoontafels aanwezig.
  5. Trek laarzen aan en neem een extra setje kleding mee voor onbezorgd speelplezier in de indoor speeltuin. 

Tickets indoor speeltuin

Klaar voor een dagje spelen, avontuur en plezier? Reserveer je bezoek aan Junglepark de Orchideeën Hoeve eenvoudig online. Een ticket biedt toegang tot het hele park, inclusief indoor speeltuin. Wij adviseren om op tijd te reserveren, want vol = vol!

Tickets reserveren

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer