Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Zilveren arowana

Vliegt daar nou een vogel? Nee, het is een zilveren arowana! In het aquarium van de Orchideeën Hoeve leven enkele zilveren arowana’s en deze zijn af en toe boven het water te spotten. Maar waarom vliegen ze boven het oppervlakte van het water?

Op grote hoogte

Met zijn gespierde lijf kiest de zilver arowana geregeld het luchtruim en dat is niet zonder reden. Deze roofvis jaagt aan het wateroppervlakte en ver daarboven! De arowana is een beruchte hoogspringer en kan sprongen maken tot een meter of twee. Hoe bizar dit voor een vis ook klinkt, door deze sprongen kan hij ook tussen de laaghangende takken van de bomen jagen. Eén snelle sprong met de bek wijd open en de buit is binnen. Wist je dat de zilveren arowana door deze unieke jaagtechniek ook wel de ‘wateraap’ wordt genoemd?

Voortplanting zilveren arowana

De zilveren arowana is een muilbroeder. Dit houdt in dat de eieren in de bek van het mannelijke ouderdier ontwikkelen. Pas wanneer de jonge vissen ongeveer tien centimeter zijn, worden ze losgelaten. De eerste dagen leven de jonge vissen van hun dooierzak om aan voedsel te komen. Deze is met een soort navelstreng aan het dier verbonden. Na deze periode beginnen de jongen met het eten van kleine insecten.

Naast de zilveren arowana zijn er nog veel meer vissen en roggen te zien in Pankong River. Spot jij ze allemaal?!

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer