Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Vogels

Sluit eens de ogen in de Vlinder Vallei en geniet van het opgewekte vogelgezang. In deze tuin leven namelijk niet alleen prachtige vlinders, maar ook allerlei tropische vogels. Volg de vrolijke vogelnootjes met je ogen en je zal getrakteerd worden op intense kleuren en vliegensvlugge bewegingen van gouldamadines, zilverbekjes, roul rouls en dwergkwartels.

Gouldamadine, zilverbekje en sint-helenafazantje

Met snelle vogelvluchten trekken de gouldamadines, zilverbekjes, driekleuren papegaai amadines en sint-helenafazantjes door de Vlinder Vallei. De kleine fladderaars zijn razendsnel, maar als je ze eenmaal in het vizier hebt zullen ze jou niet teleurstellen. De magische kleuren, het vrolijke getjilp en de beweeglijke lijfjes zijn namelijk een lust voor het oog. Zie je af en toe wat spetters ronddwarrelen? Dan kan het goed zijn dat één van deze vogeltjes een bad neemt in het kabbelende beekje dat door de Vlinder Vallei stroomt.

Roul Roul en dwergkwartel

Vliegen is niet de favoriete bezigheid van de roul roul en de dwergkwartel. Deze fazantachtige vogels staan liever met beide pootjes op de grond. Ze scharrelen als stofzuigertjes door de dichte bebossing van de Vlinder Vallei op zoek naar voedsel. Het liefst trekken de roul roul en de dwergkwartels samen door de tuin. Om elkaar niet kwijt te raken in de jungle maken de verenvrienden zachte piepgeluidjes. Luister maar eens goed als je in de grootste vlindertuin van Nederland zit…

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer