Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Attacus atlas

Met een spanwijdte van 30 centimeter is de Attacus atlas, ook wel atlasvlinder genoemd, de grootste vlinder ter wereld. Lang leven doet deze reusachtige vlinder helaas niet. Omdat de Attacus atlas alleen voeding tot zich kan nemen in de rupsfase, leeft hij als vlinder slechts tien dagen.

Atlasvlinder

De Attacus atlas is een nachtactieve vlinder en rust overdag uit. Om belagers op een gepaste afstand te houden, heeft de atlasvlinder een slimme afschrikmethode bedacht. Bekijk de uiteinden van zijn vleugels maar eens, dit lijken net slangenkoppen. Slim hè?

Informatie Attacus atlas

Oorsprong: India, Indonesië, Maleisië en China
Waardplant: Ailanthus, Liguster en Prunus
Familie: Saturniidae

De Orchideeën Hoeve is weer geopend! Reserveer hier jouw bezoek Lees meer