Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Vissen

Wandelend door het tropische park van de Orchideeën Hoeve spot je duizenden vissen die zwemmen in één van de vele beekjes en vijvers. Voornamelijk kois en goudkarpers bewegen zich voort door de kabbelende wateren, maar ook enorme vissen als de roodstaartmeervallen. 

Koi

De Koi, in de volksmond vaak koi karper genoemd, staat bekend om zijn dure huid. Als de fraaie kleurpatronen van de vis namelijk voldoen aan de opgestelde kleureneisen kan de koi voor duizenden euro’s over de toonbank gaan. In verschillende tuinen van de Orchideeën Hoeve kun je deze zwemmende juwelen bewonderen en zelfs voeren. De kois zijn heel tam en eten graag een smakelijk voederkorreltje uit jouw hand.

Goudkarpers

Met zijn oranje kleur heeft de goudkarper veel weg van een enorme goudvis. Toch is het geen familie. De goudkarper, zoals de naam al zegt, is familie van de wilde karper. In de Orchideeën Hoeve zwemt deze vis bij zijn familie: de kois. Als de goudkarper hongerig is, woelt hij met zijn uitschuifbare bovenlip door de bodem op zoek naar voedsel. Om de zoektocht naar eten te laten slagen zet de goudkarper zijn baarddraden in. Hiermee ‘proeft’ de vis of er iets eetbaars op de bodem ligt.

Roodstaartmeerval voeren

Roodstaart­meervallen

Aan het eind van de route door het Amazone Regenwoud wachten de watermonsters jou op. De roodstaartmeervallen willen namelijk dat jij hun een garnaaltje voert. Deze grijsachtige vissen eten alles op wat in hun mond past. Met hun lange baarddraden voelen de watermonsters feilloos aan of jij een lekker garnaaltje voorhoudt... Durf jij ze te voeren?

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer