Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Schildpadden

Pas op dat je in de Orchideeëntuin en de Vlinder Vallei niet struikelt over een overstekende schildpad! Meer dan honderd roodwangschildpadden (Trachemys scripta elegans) en geelwangschildpadden (Trachemys scripta troosti) leven in deze tropische tuinen. Een waar paradijs voor de schilddragers. Ze houden namelijk ontzettend van moerasachtige gronden, kabbelende beekjes en warme temperaturen.

Zonnebaden

De roodwang- en geelwangschildpadden hebben hun naam te danken aan de rode en gele vlek op hun wangen. Net als in hun oorspronkelijke habitat, tropische moerasgebieden in Noord- en Midden-Amerika, liggen deze koudbloedige dieren in de tuinen van de Orchideeën Hoeve regelmatig te zonnebaden aan de oever van een beekje. Liggend op hun buik steken de schildpadden alle poten en de kop zover mogelijk uit hun schild. In deze houding kunnen de groene dieren optimaal genieten van de heerlijke zonnestralen. Is er te weinig ruimte aan de rivierzijde? Geen probleem! Deze moerasschildpadden vinden het heerlijk om tijdens het zonnebaden op elkaar te kruipen.

De moerasschildpad

Als roodwang- en geelwangschildpadden genoeg zonnestralen hebben ontvangen nemen deze moerasschildpadden een verkoelende duik in het water. Moerasschildpadden kunnen wel 30 minuten onder water blijven! Hier zoeken de schildpadden bijvoorbeeld naar voedsel of versieren ze hun grote liefde met een indrukwekkende paringsdans. Als het te fris wordt in het schild, kruipt de moerasschildpad weer op de oever om met gestrekte benen de zon te aanbidden.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer