Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Rode ibissen

De rode ibissen vallen tussen alle eendjes in het Makirijk direct op. Met hun lange poten en felrode verenpak lopen ze statig door de gigantische vijver. Deze kleine vogels komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika waar ze in grote groepen in de moerassen en mangrovebossen leven. Rode ibissen zijn hele sociale vogels en zijn ook in het Makirijk altijd omringd door soortgenoten.

Een mini flamingo?

De rode ibis lijkt door zijn diepe roodoranje kleur wel de miniversie van de flamingo, maar als je goed kijkt zie je dat het verenkleed van deze prachtige vogel nog veel feller is. Zijn rode kleur krijgt hij, net als de flamingo, door de kreeftachtige dieren die hij eet. Een jonge rode ibis heeft geen rode, maar grijsbruine veren. Pas wanneer de vogel twee tot drie jaar oud is, verandert zijn verenpak in een felrode kleur die bijna kunstmatig aandoet.

De bijzondere rode ibis snavel

Het zoeken naar voedsel is voor de rode ibis een dagtaak. Met zijn lange gebogen snavel moet hij op de tast op zoek naar een lekker hapje. Gelukkig kan hij wel lang door blijven pikken. De neusgaten van de rode ibis zitten namelijk aan de snavelbasis. Hierdoor kan hij gewoon ademhalen als hij met zijn snavel in de modder wroet.

Naast rode ibissen leven er ook ringstaartmaki’s, flamingo’s, alpaca’s en eendjes in het Makirijk.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer