Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Lori's

Zodra je de Lorituin binnenstapt, kun je er niet meer omheen: de jolige lori’s. Met hun gekke capriolen trekken de zestig clowneske papegaaitjes meteen jouw aandacht en zorgen ze voor een unieke beleving die je niet snel zult vergeten.

Lori van de Blauwe Bergen

De lori (Trichoglossus moluccanus) leeft oorspronkelijk in Australië en Tasmanië. Daar is de regenbooglori net zo bekend als de Nederlandse huismus. Overal waar je loopt ‘Down Under’ zal je de felgekleurde vogels spotten. Vroeger werd de lori vooral gezien rondom de Blauwe Bergen, een gebergte ten westen van Sydney. Op de Blauwe Bergen groeien vele soorten eucalyptusbomen die blauwachtige oliedruppels afscheiden. Door deze afscheiding lijkt het net alsof de bergen blauw zijn. De lori wordt in de Australische volksmond daarom ook wel Lori van de Blauwe Bergen genoemd.

Lori's voeren - Junglepark de Orchideeën Hoeve

Lori’s voeren

Als je durft mag je de lori’s een cupje nectar voeren. Haal bij de ingang van de volière een cupje gevuld met het lievelingsvoer van de Lori’s: een speciaal samengesteld mengsel van fruitsappen en voedzame stoffen. Bij binnenkomst in de volière zullen de lori’s op jouw hoofd, armen en schouders landen om zo zorgvuldig mogelijk het cupje leeg te slurpen. Een hilarische ervaring die je niet wilt missen in de Orchideeën Hoeve!

Vogelvrije route

Mocht je niet van deze vrolijke vogels houden, dan kun je ook de vogelvrije route bewandelen. Vanaf deze route kun je van een veilig afstandje meekijken naar de lori’s, jouw familie en deze onvergetelijke belevenis.

Honden zijn niet toegestaan in de volière van de Lorituin. Naast de lori’s leven er ook koikarpers in de Lorituin.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer