Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Leguaan

Schrik niet als je tijdens het volgen van een kleurrijke vlinder opeens oog in oog staat met een leguaan. In de Vlinder Vallei van de Orchideeën Hoeve leven twee groene leguanen!

Iguana iguana

Van oorsprong leeft de groene leguaan in Midden-Amerika, Zuid-Amerika en de Caribische eilanden. Daar wordt deze hagedis ook wel Iguana iguana genoemd. De groene leguaan staat bekend om zijn goede klimkunsten, maar ook als zonaanbidder. Met zijn scherpe klauwen klautert de leguaan in bomen en struikgewassen, waar hij een zonnig plekje opzoekt om in volledige rust te genieten van de zon. In de vlindertuin zal je de groene leguaan dus ook regelmatig spotten tijdens het zonnebaden op de boomtoppen of één van de vele rotspartijen.

Mocht je nou denken een groene leguaan? Deze is toch echt oranje die ik zie! Dat klopt.Tijdens de paartijd worden sommige mannetjes op hun kop oranje. Wanneer ze enorm dominant zijn kan ook het hele lijf oranje worden. Dit kan zelfs tot even na de paartijd duren.

Lengte leguaan

Als de leguaan aan de wandel gaat door de Vlinder Vallei, zal hij jouw blik snel vangen. Deze imposante dieren zijn namelijk respectivelijk anderhalve meter en bijna 2 meter! Hun puntachtige staart is het langste onderdeel van het lichaam en heeft de lengte van meer dan een meter.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer