Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Wandelende tak

De typerende naam zegt het al: de wandelende tak heeft het uiterlijk van een boomtakje met poten. Deze look-a-like ziet er vriendelijk uit, maar bij bedreiging gooit het mannetje zijn achterpoten omhoog en laat hij zijn twee enorme doornachtige stekels zien. Als een vijand te dicht in zijn buurt komt, geeft hij zijn belager een pijnlijke kneep.

Stekels en legboor

Het onderscheidt tussen mannetjes en vrouwtjes is bij de wandelende tak goed te zien. Mannetjes zijn de echte strijders met stekels op hun achterpoten. Vrouwtjes zorgen voor de nakomelingen en hebben daarvoor een legboor van een halve centimeter aan het achterlijf. Met deze legboor kunnen de vrouwelijke wandelende takken eitjes in de grond leggen.

Eurycantha calcarata of zwarte grondtak

Met zijn zes stevige poten beweegt de wandelende tak, ook wel Eurycantha calcarata of zwarte grondtak genoemd, zich oorspronkelijk voort in Papua Nieuw Guinea. Hier leeft het beestje van 15 centimeter graag onder schors en tussen stenen.

De wandelende tak leeft in de Orchideeën Hoeve net als de krulhaarvogelspin en de rattenslang achter de schermen. Tijdens shows is er de mogelijkheid om de wandelende tak te ontmoeten.

Leukste uitje van Flevoland Stem en win een dagje uit voor het hele gezin! Lees meer