Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Tijgerpython

Zoals zijn naam al doet vermoeden is de tijgerpython (Python molurus) een indrukwekkende slang. Deze slang behoort tot één van de grootste pythonsoorten ter wereld en kan wel vijf tot zeven meter lang worden.

De luie tijgerpython

De tijgerpython is net zoals de boa constrictor een wurgslang. Om een prooi te vangen gebruikt hij geen gif, maar zijn sterke lichaam. Doordat de tijgerpython wel zeven meter lang kan worden, kan hij ook grotere prooien zoals knaagdieren, wilde zwijnen en vogels vangen. Een actieve jager is de python echter niet. Hij kan dagenlang op dezelfde plek liggen wachten totdat er een dier voorbijkomt. Slaat de tijgerpython toe dan doet hij dat razendsnel.

Tijgerpython herkennen

Een opvallend kenmerk van de tijgerpython is zijn huid met fraaie tekeningen. Donkerbruine vlekken op een lichtere ondergrond laten deze gigantische slang opgaan in de natuur. In Nederland komt deze slang niet in het wild voor. De tijgerpython komt uit Zuid-Azië, waar hij in de moerassen, graslanden en bosrijke gebieden leeft.

 De tijgerpython leeft in de Orchideeën Hoeve net als de rode rattenslang en de miljoenpoot achter de schermen. Tijdens shows is er de mogelijkheid om deze junglegriezels te ontmoeten.

Leukste uitje van Flevoland Stem en win een dagje uit voor het hele gezin! Lees meer