Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Rode rattenslang

De rode rattenslang behoort tot de familie van de wurgslangen. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je tijdens jouw bezoekje aan de Orchideeën Hoeve gewurgd wordt door deze roodachtige slang. Hij is over het algemeen namelijk erg vriendelijk en heeft alleen maar oog voor zijn prooi.

Voedsel rode rattenslang

Ondanks de naam anders doet vermoeden, voedt de rode rattenslang zich vooral met muizen, vogels en kikkers. Met zijn elastische kaken wrikt de slang zijn bek volledig om de prooi heen. Als een slang een grote prooi oppeuzelt, dan drukt hij zijn adembuis naar buiten. Door dit buisje kan de slang ademhalen terwijl hij aan het smikkelen is van zijn vangst. Slim hé.

Pantherophis guttatus of korenslang

De rode rattenslang, ook wel Pantherophis guttatus of korenslang genoemd, leeft oorspronkelijk in de dennenbossen van de Verenigde Staten en Mexico. Je herkent de rode rattenslang aan zijn slanke lichaam van ongeveer anderhalf meter lang en natuurlijk aan zijn kleur. De rode rattenslang heeft een roodbruine huid en op de rug helderrode vlekken met donkere omlijning. Op zijn buik overheersen lichte en donkere vlakken.

De rode rattenslang leeft in de Orchideeën Hoeve net als de koraalteenboomkikker en koningspython achter de schermen.Tijdens shows is er de mogelijkheid om deze junglegriezel te ontmoeten.

Leukste uitje van Flevoland Stem en win een dagje uit voor het hele gezin! Lees meer