Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Krulhaarvogelspin

Bij het aanschouwen van een vogelspin krijgen mensen al snel de kriebels. Dat is niet zo gek. Met haar acht centimeter is onze harige tienpoot namelijk behoorlijk griezelig!

Twee grote giftanden

Gelukkig heeft onze krulhaarvogelspin (Brachypelma albipolosum) alleen oog voor insecten en kleine knaagdieren. Deze vindt zij met haar poten. Aan het uiteinde van de poten zitten zintuigen die gevoelig zijn voor geur, smaak en trillingen. Als de krulhaarvogelspin haar prooi gevangen heeft, spuit zij deze met haar twee grote giftanden vol met gif. De prooi verlamt en wordt van binnen vloeibaar, zodat de spin zijn vangst kan leegzuigen. Eng hé?

Brandharen

Ook de krulhaarvogelspin heeft vijanden in haar natuurlijk habitat. Om zich te verdedigen gebruikt de vogelspin brandharen die achter op haar lichaam groeien. Als de vijand te dichtbij komt, wappert de vogelspin met haar achterpoten de brandharen richting haar belager. De brandharen veroorzaken jeuk en irritatie in de ogen van de vijand. De vijand is uitgeschakeld en de krulhaarvogelspin kan haar jacht naar voedsel vervolgen.

Brachypelma albipolosum

De krulhaarvogelspin (Brachypelma albipolosum) leeft oorspronkelijk in de regenwouden van Midden-Amerika en dankt zijn naam aan zijn weelderige haardos. De vogelspin heeft een zwartbruine kleur met goudkleurige, gekrulde haren op de poten en het achterlijf.

De krulhaarvogelspin leeft in de Orchideeën Hoeve net als de Soedanese schildhagedis en korenslang achter de schermen. Tijdens shows is er de mogelijkheid om deze junglegriezel te ontmoeten.

Ontdek de jungle Ga op avontuur Lees meer