Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Koraalteenboomkikker

De koraalteenboomkikker (Litoria caerulea) dankt zijn naam aan zijn bijzondere tenen. Onder zijn tenen zitten namelijk hele kleine zuignapjes. Met deze unieke zuignapjes kan de kikker zichzelf vastplakken aan boomtakjes, maar ook aan gladde oppervlakken zoals glas.

Reuzenboomkikker of Australische boomkikker

De koraalteenboomkikker, die ook wel bekend staat als reuzenboomkikker of Australische boomkikker, oogt heel glibberig. Deze wasachtige glans komt door de vettige huidafscheiding die deze groene kikker aanmaakt om te overleven in een droger klimaat. Als de kwaker wordt blootgesteld aan een afwijkende temperatuur of luchtvochtigheid, dan kleurt zijn huid bruin. Op deze manier kan de kikker onopvallend wachten in bomen tot een vochtiger klimaat is aangetreden. Dit is vooral handig in zijn oorspronkelijke leefgebied (de bossen van Australië, Nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland) waar veel vijanden op de loer liggen.

Kwetsbare huid

Om zijn kwetsbare huid zoveel mogelijk te beschermen houdt de koraalteenboomkikker zich overdag meestal schuil op een koele en vochtige plek. In de schemer gaat het dier op zoek naar voedsel en de liefde. Als het droge seizoen aanbreekt graaft de kikker zich in de bodem. Hij maakt vervolgens een soort cocon bestaande uit afgeworpen huid en slijm om vochtig te blijven.

De koraalteenboomkikkers leven in de Orchideeën Hoeve net als de wandelende tak achter de schermen. Tijdens shows is er de mogelijkheid om deze dieren te ontmoeten.

1 t/m 31 december Ontdek WinterDroom Lees meer