Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Koningspython

Ondanks dat zijn naam erg griezelig klinkt, is de koningspython (Python regius) een zeer vriendelijke wurgslang. Deze python is ongeveer een meter lang en te herkennen aan zijn gespierde donkerbruine lichaam met groene vlekken.

Balpython

Van nature leven koningspythons graag alleen. Niet erg sociaal, maar ze accepteren wel soortgenoten in hun hol. Als er gevaar op de loer ligt bijt deze sissende slang niet van zich af, maar rolt hij zijn lichaam als een bal om zijn kop heen. Op deze manier beschermt de wurgslang zijn kwetsbare hoofd. Door deze verdedigingstechniek wordt de koningspython ook wel balpython genoemd.

Het warmtezintuig

In de nachtelijke uurtjes gaat de koningspython op jacht. Om zijn prooi in het donker niet mis te lopen, heeft de slang een extra zintuig. Kleine putjes rondom zijn mond constateren waar warmtebronnen zijn. Als een warmbloedige prooi zoals een knaagdier nietsvermoedend voorbij sluipt, treedt de infrarooddetector van de slang in werking en duikt hij op zijn maaltijd af. De koningspython wurgt zijn prooi eerst voordat hij hem opeet.

De koningspython leeft in de Orchideeën Hoeve net als de krulhaarvogelspin achter de schermen.Tijdens shows is er de mogelijkheid om deze dieren te ontmoeten.

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer