Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Geelvleugelara

Twee indrukwekkende geelvleugelara’s, van wel 90 centimeter groot, zorgen voor een warm welkom bij de Citrusbar ‘Pura Vida’. Deze kleurrijke papegaaien komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn voor velen hét voorbeeld van hoe een papegaai eruitziet. Strijk neer in de tropische bar en geniet van de klim- en klauterkunsten van de geelvleugelara’s.

Kleurrijke geelvleugelara’s

De geelvleugelara heeft misschien wel het mooiste verenkleed van alle ara-soorten. De felrode kleuren op zijn lijf en de geel met blauwe vleugels laten deze vogel opvallen. Deze prachtige papegaaien zijn naast goed te zien ook goed te horen. Het schelle geroep van de geelvleugelara’s is al van mijlen ver te horen, waardoor deze vogels ook in het dichte regenwoud goed kunnen communiceren.

Een slimme vogel

In de natuur moeten geelvleugelara’s goed opletten. Om te voorkomen dat andere dieren er met de lekkerste maaltijden vandoor gaan, eten ara’s soms ook onrijpe vruchten en noten die gifstoffen kunnen bevatten. Het eten van gif vormt voor de ara’s niet direct een gevaar, maar ze moeten daarna wel ontgiften. Ara’s doen dit door het eten van klei. De klei bindt zich aan het gif en voorkomt dat de giftige stoffen in het bloed terecht komen.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer