Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Flamingo's

Zodra je het Makirijk betreedt betovert de grote groep flamingo’s jou direct met hun looks. De prachtige roze kleuren, hun sierlijke lijf en de gansachtige roep laten jouw hart smelten. Neem plaats op een bankje langs de oever van het Makirijk en geniet van de rondscharrelende flamingo’s die regelmatig een poot intrekken om op te warmen en uit te rusten.

De Cubaanse flamingo

De Cubaanse flamingo (Phoenicopterus ruber) leeft oorspronkelijk in grote groepen in de meren van Zuid-Amerika. Het zijn echte groepsdieren die niet alleen alles samen doen, maar ook nog eens tegelijk. Kijk maar eens goed naar de flamingo’s in het Makirijk en je zult zien dat ze op hetzelfde moment eten, rusten of wegvliegen als het te spannend wordt. Een flamingo is ongeveer 1,45 meter groot en kan wel 44 jaar oud worden.

Wat eet een flamingo?

Een flamingo eet het liefst kleine kreeftjes, larven of insecten. Deze kan hij gemakkelijk met zijn bijzondere snavel uit de modder zeven. Wanneer een flamingo eet, houdt hij zijn kop ondersteboven. De bovenste helft van zijn snavel moet namelijk onder water komen om de kleine beestjes uit het water te filteren.

Naast de flamingo's leven er ook ringstaartmaki's, alpaca’s en eendjes in het Makirijk.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer