Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Alpaca's

Terwijl je rustig ronddwaalt door het Makirijk kom je vanzelf bij het verblijf van onze vijf alpaca’s. Deze wollige dieren zijn erg nieuwsgierig en komen zeker even polshoogte nemen wanneer jij rustig bij het verblijf gaat staan. 

Alpaca’s

De Alpaca (Vicuña Pacos) komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte en hoort net zoals de kameel en de lama bij de kameelachtigen. Alpaca’s zijn erg lief in de omgang en kunnen goed opschieten met andere diersoorten zoals eenden. Deze wollige dieren kunnen 95 centimeter groot worden en hun vacht kan in meer dan 22 kleuren voorkomen. Net als de kameel en de lama kan de alpaca spugen. Het spugen is onderdeel van het kuddegedrag en wordt gebruikt tegen soortgenoten. Naar een bezoeker zal een alpaca niet zo snel spugen. 

Alpacawol

Alpaca’s zijn niet alleen bekend om hun zachte en vriendelijke karakter, maar ook om hun wol. Alpacawol wordt gezien als de Louis Vuitton, Chanel of Prada onder de wolsoorten. Het is niet alleen tien keer warmer dan schapenwol, het is ook nog veel zachter. Hierdoor prikt alpacawol niet en kun je er hele comfortabele kleding van maken.

Naast de alpaca's leven er ook flamingo’s, ringstaartmaki’s en eendjes in het Makirijk.

Het leukste uitje van Flevoland? Stem & win een dagje uit naar keuze! Lees meer