Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Kleurrijke Bromelia expositie

De Bromelia is er wel in meer dan 2800 verschillende soorten. Oorspronkelijk komen ze uit de tropische regenwouden van Zuid- en Midden Amerika. Door de vele soorten zou je bijna kunnen zeggen dat je ze in elke kleur tegenkomt. De exotische uitstraling danken ze aan hun gekleurde schutbladeren in diverse vormen. Denk bijvoorbeeld aan een crèmekleurig rozet, paarse veer, roze kroon of de typische kerstbordeauxrode kleur speer. Deze planten geven in ieder geval een extra kleurrijke sfeer aan ons park!

Oersterk, nuttig en in balans!

Wist je dat de eerste Bromelia’s zo’n 65 miljoen jaar geleden ontstaan zijn en in al die jaren nauwelijks veranderd zijn? Een echte oerplant dus! Bromelia’s kunnen zowel op de grond en, als ze meer licht nodig hebben, aan bomen groeien. Bromelia’s kunnen dan leven uit de lucht. Zo halen ze alle voedingsstoffen uit regenwater, vogelpoepjes, dorre bladeren en andere voedingsbronnen die de boom te bieden heeft.

Waar de meeste planten hun wortels gebruiken om voedingsstoffen op te nemen, gebruikt de Bromelia haar wortels juist voor balans. Alle voedingsstoffen en water neemt de plant op met de bladeren. Enkele Bromelia’s hebben een kleine watervoorraad. Deze watervoorraden bieden een goede schuilplek voor bijvoorbeeld gifkikkers. Zij leggen met plezier hun kikkerdril in de Bromelia, zodat deze kleurrijke plant hun jongen beschermt. De prachtige kleuren trekken weer ongedierte aan, die uiteindelijk zorgen voor een voedzaam maaltje voor het kikkerdril. De kikkervisjes scheiden weer de nodige voedingsstoffen uit, waardoor de levenscyclus van zowel de Bromelia als de gifkikker volledig in balans is.

Kleurrijke route

Wanneer je de route door ons park volgt kom je tal van Bromelia’s tegen. Door deze expositie willen we deze soort extra in het zonnetje zetten. Verdeeld over de route zijn er 30 plantenbakken te vinden met de mooiste Bromelia’s. Hoeveel soorten herken jij er?

Shop jouw eigen Bromelia

Na het zien van zoveel prachtige kleuren wil je de tropen misschien wel zelf in huis halen. Bezoek als afsluiter dan onze winkel. Hier zijn diverse Bromelia’s te koop. Naast deze plant hebben we ook diverse andere soorten planten, bloemstukken & boeketten, cadeautjes en hebbedingetjes.

Kan jouw dag dus wat extra kleur gebruiken? Kom dan naar Junglepark de Orchideeën Hoeve en spot die extra kleurrijke Bromelia’s langs de wandelroute!

Reserveer tickets

Ontdek de jungle Ga op avontuur Lees meer