Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Expositie Bonsai Wonderen

Klein van stuk, maar groots in karakter! Treed binnen in een rijk van kleine meesterwerken en laat je verrassen door deze eeuwenoude kunstvorm. Van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 staan langs de route van het Amazone Regenwoud en de Orchideeëntuin op tientallen plaatsen Bonsai op een voetstuk geëtaleerd en worden deze sfeervol uitgelicht om het bijzondere karakter nog meer te laten spreken!

Oerbomen

Zoals iedere editie van Winterdroom is er een speciale expositie met als belangrijkste uitgangpunt natuur. Dit jaar kozen de creatieve geesten van WinterDroom voor de Bonsai. Deze oerbomen in pot hebben precies het mystieke tintje waarnaar we op zoek waren om onze droomwerelden extra sprookjesachtig te maken.

De kunst van het klein houden

Bonsai is een oude kunstvorm die zijn oorsprong vindt in Japan en China. Hierbij worden miniatuurbomen in kleine potten gekweekt en gevormd om op miniatuurversies van grote bomen te lijken. Het Japanse woord ‘Bonsai’ betekent letterlijk ‘plant in pot’. Het doel van Bonsai is om een gevoel van leeftijd, volwassenheid en natuurlijke schoonheid te creëren in een miniatuurvorm.

Rijkdom in je huis

De Bonsai is, net als de orchidee, een teken van rijkdom, omdat de boompjes vroeger alleen in huizen van rijken stonden. Nu zijn ze gelukkig meer bereikbaar, hoewel er nog altijd hele dure exemplaren zijn. Zo zijn er Bonsai waar mensen al meer dan 50 jaar aan gewerkt hebben. In onze winkel zijn er ook enkele exemplaren te koop. Je zou het een Wannabee-Bonsai kunnen noemen. Voor prijzen vanaf € 20,- kun je kijken en oefenen of deze vorm van meditatie en mindfulness ook iets voor jou zou kunnen zijn.

Stijling en verzorging van de Bonsai

Het verzorgen van Bonsai bomen is lang niet zo moeilijk als vaak wordt gedacht. Je moet ze echter wel goed in de gaten houden, omdat de bomen in kleine potjes worden geplant. Regelmatig bewatering en bemesting is bijvoorbeeld erg belangrijk. Het vormen van de Bonsai is aan de persoon zelf. Dat is ook het leuke van deze hobby. Je kunt je eigen karakter of die van een dierbare in een boom terug laten komen of helemaal stijlen naar eigen inzicht en gevoel.

Magische decembermaand WinterDroom - 8 t/m 31 december Lees meer