Ontdek het park
Plan je bezoek
Parkagenda
Organisatie

Expositie ‘Arts of Nature’

Eindeloos turen naar een wolk en zien hoe hij steeds verandert in allerlei figuren. Wie kent het niet? Dit magische effect is precies wat wij u willen laten ervaren met onze expositie ‘Arts of Nature’. Van 7 december 2018 tot en met 6 januari 2019 worden er maar liefst veertig bijzondere natuursculpturen geëxposeerd langs de looproute van het park en vormen zij samen met de tropische natuur een adembenemend schouwspel!

De natuur als grote inspiratiebron

Aan de basis van elke sculptuur ligt geen uitgedacht plan, maar is de natuur de grootste kunstenaar. Door dankbaar gebruik te maken van de natuurlijke uitspatting van onder andere oude boomstobben en dit te combineren met natuurlijke materialen of traditionele houtsnijtechnieken ontstaan de meest prachtige creaties. De expositie is een zoektocht voor het oog en een onuitputtelijke bron voor de fantasie. Zo vormen boomwortels de basis voor dromerige figuren en imposante dieren en wordt een 1000 jaar oude kalksteen met behulp van licht omgetoverd tot een waar pronkstuk. Laat je ogen glijden over de bijzondere creaties en ontdek wat jij in de grillige vormen ziet!

Robuust materiaal

Een groot deel van de collectie is verzameld door Thijs Noldus van Art of Nature. Hij reist tien keer per jaar af naar Indonesië om de meest prachtige creaties aan te kopen bij lokale kunstenaars. De kunstenaars bewerken het teakhout minimaal om de authentieke kunst van de natuur te koesteren. Na verscheping krijgen de sculpturen in de werkplaats in Venlo een ‘finishing touch’ om de creaties geschikt te maken voor expositie. Dankzij het robuuste materiaal kunnen de sculpturen ook buiten geplaatst worden en gaan ze wel meer dan veertig jaar mee.

Eropuit in de junlge Bestel jouw tickets online! Lees meer