Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Zygopetalum

De Zygopetalum kent haar oorsprong in Zuid Amerika en groeit in de natuur op boomstronken, rotsen en op de bodem tussen bladeren. De Zygopetalum heeft prachtige donkere blauwe, rode of groene bloemen. Tijdens de bloei verspreiden sommige soorten een zoete geur.

De Zygopetalum mag in verhouding tot andere orchideeën veel water. Deze plant maakt makkelijk nieuwe scheuten, waardoor de plant rijkelijk bloeit en een pronkstuk is in de woonkamer.

Verzorging Zygopetalum
Licht: Op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht

Temperatuur: Zorg voor een gematigde temperatuur.

Water: Een orchidee mag niet te nat staan, in de regel is 1 gietbeurt in de 7 tot 9 dagen voldoende. Pas weer water geven als de aarde bijna droog is.

Besproeien van knoppen: In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien, voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

Bemesting: 1 x per 2 weken speciale mest voor Orchideeën (20-20-20). Een afgestreken theelepel op 1 liter water mengen. 3 á 4 keer per jaar een afgestreken theelepel kalk over het potmateriaal strooien. Van november t/m januari de orchidee geen mest toe dienen.

Grond: 1 keer in de 3 jaar of als de grond verteerd is dient de plant verpot te worden. Gebruik hiervoor orchideeëngrond en doe dit als de orchidee uitgebloeid is (liefst in het voorjaar).

Na de bloei: Als de bloemstengel uitgebloeid is kunt u de tak helemaal onderaan eruit snijden. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer bloemen, dit duurt in de regel 8 tot 12 maanden.