Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Dieren > Witoorpenseelaapjes

Witoorpenseelaapjes

Kijk niet gek op als u tijdens u reis door de tropen zomaar oog in oog staat met een aapje! Sinds november 2014 leven er in het Amazone Regenwoud namelijk drie kleine Witoorpenseelaapjes. Elke ochtend zetten wij het deurtje van het (nacht)verblijf open zodat de aapjes lekker kunnen klauteren op de takken in de tuin en ze alle ruimte hebben. Tevens biedt u dit de kans om ze van heel dichtbij te bewonderen…

Boombewoners
Witoorpenseelaapjes behoren tot de familie klauwaapjes en zijn zeer herkenbaar door de witte pluimpjes bij hun oren. Ze zijn circa 19 centimeter groot en hebben een staart van 28 centimeter lang. De aapjes zijn erg actief, vrolijk en zeer nieuwsgierig en laten zich dan ook regelmatig zien rondom de looproute. Het zijn echte boombewoners en klimmen en klauteren het liefst rondom hun (nacht)verblijf.

Stichting AAP
De aapjes behoren allemaal tot hetzelfde gezin, namelijk een vader met zijn twee zoons.De aapjes leven in De Orchideeën Hoeve dankzij Stichting AAP. Deze stichting heeft het gezinnetje opgevangen nadat ze jaren slecht verzorgd zijn door een particulier in Frankrijk. Nu ze er weer helemaal boven op zijn, zijn ze bij ons herplaatst waar ze eindelijk een goed thuis hebben in een natuurlijke omgeving.

Wilt u de aapjes graag ontmoeten? Kom op tijd! Ze trekken zich om 15.30 uur terug in het (nacht)verblijf om te gaan slapen.