Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori
Home > Park > Vlindertuin

Vlindertuin

De Vlinder Vallei is de grootste vlindertuin van Europa. Deze tuin is niet te vergelijken met andere vlindertuinen en zorgt voor een totaal nieuwe beleving.

Ooit weleens in Midden-Amerika geweest?
De Vlinder Vallei in de Orchideeën Hoeve (Flevoland) is een echte jungle ervaring en een wereld op zich. Door de warmte en meer dan 2000 rondfladderende vlinders is het net of je in deze vlindertuin een vakantie in Midden-Amerika binnen stapt. De vlindertuin is voor, zowel de jonge als de oude bezoeker, één van de populairste tuinen van het 25.000m2 grote overdekte tropische park.

Vlindertuin met uniek ontwerp

Het ontwerp van deze vlindertuin is zeer uniek. Dankzij de speciale bergpaden en trappen kunt u ook naar de hooggelegen delen waar de vlinders zich veelal bevinden, maar waar u ook allerlei andere dieren kunt bewonderen zoals tropische vogeltjes en leguanen. Onderaan de woest stromende bergbeken vindt u een grote vijver waar kleurrijke koikarpers wachten om gevoerd te worden.

Levenscyclus vlinder

Wekelijks importeert de Orchideeën Hoeve  meer dan 55 verschillende soorten poppen uit Costa Rica en de Filipijnen die vervolgens worden opgehangen in de poppenkasten in de Vlinder Vallei. Het blijft fascinerend om te zien hoe kleine en grote vlindersoorten zich ontwikkelen. In deze vlindertuin en in de kweekkas kunt u dan ook de hele levenscyclus bewonderen.

Papegaaien voeren

Trek voor een bezoek aan deze vlindertuin gerust een dagje uit! Er valt namelijk nog veel meer te beleven in de Orchideeën Hoeve. Zo vindt u in het park ook een tropische tuin met duizenden wilde- en zeldzame orchideeën, wacht het avontuur op u in het Amazone regenwoud en kunt u papegaaitjes voeren in de Lorituin.

Een bezoek aan deze vlindertuin is voor jong en oud een onvergetelijke belevenis!De vlindertuin als trouwlocatie

In onze romantische Vlinder Vallei kunt u elkaar het jawoord geven te midden van duizenden vlinders, palmbomen, watervallen en kleurrijke orchideeën. Klik hier voor meer informatie