Ervaar verre werelddelenheel dichtbij!
lori

Vlinders

De vlinder is één van de grootste dierenfamilies ter wereld die bestaat uit meer dan 160.000 beschreven soorten. In onze Vlindertuin vliegen meer dan 2000 vlinders van 55 verschillende soorten. Allemaal van tropische afkomst en een lust voor het oog!

In de vrije natuur is dit diertje een grote voedselbron voor veel vogels. Daarom hebben vele vlinders aan de buitenkant schutkleuren of juist opvallende vleugeltekeningen om de vijand af te schrikken. In onze vlindertuin kent de vlinder gelukkig geen bedreigingen, waardoor de vlinders hier net even langer kunnen leven dan in de vrije natuur. Gemiddeld leven de meeste vlindersoorten 1 maand. De indrukwekkende levenscyclus die de vlinder doormaakt kunt u in de tuin live aanschouwen. Van ei tot rups en van rups tot pop;
u zult het allemaal zien.

Wanneer u uw ogen goed de kost geeft zult u zien dat elke vlinder zijn eigen gewoontes en bijzondere dingetjes heeft. De postman vlinder legt bijvoorbeeld elke dag dezelfde vliegroute af. De vlinders die u nauwelijks ziet bewegen zijn de nachtvlindersoorten.